Pâine din fulgi de ovăz și semințe – fără drojdie, fără frământare

Dacă vreți o pâine realmente hrănitoare și sățioasă, încercați rețeta de mai jos.

Este o pâine diferită de cea tradițională, în sensul că nu se face din făină de grâu. Nu conține nici drojdie sau alt agent de creștere.

Paine hranitoare din ovaz si seminte - reteta

Imagine sugestiva: Paine hranitoare din ovaz si seminte – reteta

Este o pâine densă, cu o textură umedă. Nu este deloc pufoasă, ca cea din comerț. Fiind atât de nutritivă, nici nu veți putea consuma prea multă. Induce rapid senzația de sațietate, datorită conținutului bogat în fibre.

Dacă aveți intoleranță la gluten, este indicat să folosiți fulgi de ovăz certificați fără gluten.  În rețeta de mai jos, semințele de in sunt obligatorii. Restul pot fi înlocuite sau omise. 

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine cu semințe, pe care vă recomand să le încercați:

Pâine din semințe de in, coaptă în borcan în 2 minute – fără făină, bună și pentru diabetici
Pâine fermentată din semințe, fără coacere – o rețetă unică!
Felii uscate din ovăz și semințe – pot înlocui pâinea în dieta fără gluten
Înlocuitor de pâine, din semințe de in și ceapă – doar 2 ingrediente
Turtițe din ovăz și semințe de chia – fără făină sau ulei (pot înlocui pâinea)

Paine hranitoare din ovaz si seminte - reteta

Pâine din fulgi de ovăz și semințe - rețetă

Ingrediente
  

  • 240 g de fulgi de ovăz
  • 150 g de semințe de in măcinate
  • 160 g de semințe de floarea-soarelui
  • 65 g de semințe de dovleac
  • 25 g de semințe de chia
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de sare
  • 600 ml de apă

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți fulgii de ovăz și semințele într-un bol. Amestecați-le cu un tel.
  • Amestecați uleiul cu apa și turnați-le în bol. Amestecați bine cu o paletă sau cu o lingură de lemn.
  • Transferați compoziția în tava în care veți coace pâinea, pe care ați tapetat-o cu hârtie de copt.
  • Dați tava în frigider și lăsați-o la rece pentru 1-2 ore. În acest interval, ovăzul și semințele vor absorbi lichidul și se vor umfla. Aluatul va deveni mai legat și mai gros.
  • Scoateți tava din frigider și așteptați ca aluatul să ajungă la temperatura camerei.
  • Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 50 de minute.
  • Nu tăiați pâinea cât e caldă. LĂsați-o să se răcească de tot și apoi o puteți felia. Cel mai bine este să așteptați până a doua zi.

Notă

Această pâine din ovăz și semințe se păstrează în frigider. Rezistă la rece circa o săptămână.
Dacă nu obișnuiți să mâncați multă pâine, tăiați-o felii, puneți-o în pungi și congelați-o. Rezistă în congelator până la o lună. Scoateți câte 1-2 porții și păstrați-le în frigider.
Sursă rețetă: LowKey Table, Pâine cu mai multe semințe, ușoară fără gluten: https://www.youtube.com/watch?v=yAgpNrgL2hM&ab_channel=LowKeyTable%28Vegan%2BGluten-Free%29

 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.