Fursecuri italiene cu migdale – fără zahăr și făină de grâu

Fursecurile cu migdale sunt o emblemă a Italiei. Se presupune că au apărut prima dată în orașul Lombardia, un oraș așezat la nord de Milano.

Denumirea lor „Amaretti” vine de la „amaro”, un cuvânt care în limba italiană înseamnă „amar”.

Fursecuri cu migdale

Imagine cu titlu sugestiv: Fursecuri cu migdale

Fursecurile Amaretti

Gustul amărui este specific acestor fursecuri și este dat de migdalele care sunt folosite la prepararea lor. Astăzi însă, fursecurile au doar o ușoară tentă amăruie, fiind de fapt foarte dulci.

Rețeta este foarte simplă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente pentru a le prepara. Au o textură crocantă și fragedă în același timp. Sunt ușoare și delicate.

Se pregătesc de obicei în perioada sărbătorilor de iarnă și se servesc la Crăciun. Însă pot fi o gustare binevenită în orice zi din an.

Dulciuri fara zahar

Dulciuri fara zahar

Rețeta clasică include făină de migdale, albușuri și zahăr. Așadar, fursecurile nu conțin făină de grâu, fiind potrivite și pentru dieta fără gluten, dar și pentru un regim fără lactoză.

Pentru cei dintre voi care nu aveți voie de zahăr, există posibilitatea înlocuirii acestuia cu eritritol sau alt îndulcitor granulat. În acest fel se pot obține fursecuri adecvate și în diabet.

Făina de migdale este bogată în proteine, grăsimi bune, vitamine și minerale (calciu, magneziu, potasiu, zinc, fosfor). Este o sursă bogată de vitamina E.

Consumul de migdale favorizează scăderea colesterolului LDL din sânge. Ajută de asemenea la reglarea tensiunii arteriale și a zahărului din sânge.

Susțin funcția sistemului nervos și sănătatea pielii, unghiilor și părului. Au efect antioxidant și protector împotriva inflamațiilor și bolilor.

Fursecuri italiene cu migdale – rețetă

Ingrediente

• 200 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 2 albușuri
• 200 g de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• ½ linguriță de esență de migdale

Ingrediente pentru decor

• 5-6 linguri de eritritol pudră
• 24 de jumătăți de migdale decojite

Mod de preparare

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albușurile se pun într-un bol și se bat cu telul. Se adaugă făina de migdale, eritritolul și esența de migdale.

 Cumpără făină de migdale la ofertă 

Faina de migdale la oferta

Faina de migdale la oferta

Amestecați bine cu o spatulă și lăsați aluatul în repaos pentru 5-10 minute. Puteți să-l gustați dacă este suficient de dulce. Dacă nu, mai adăugați îndulcitor.

Cu o cupă de înghețată se ia din aluat bucăți egale. Dați bilelor o formă rotundă, cu palmele ușor umezite în prealabil.

Dați fursecurile prin pudră de eritritol și așezați-le în tava întinsă a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Introduceți în mijloc câte o jumătate de migdală și presați-o ușor.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Fursecurile Amaretti se coc foarte repede. În 10-15 minute sunt gata, așa că stați cu ochii pe ele ca să nu le ardeți.

Lăsați fursecurile la răcit, apoi le puteți servi.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri fără coacere, cu un ingredient-surpriză – fără zahăr, făină, ulei!
Fursecuri crude din măr ras, migdale și cocos – fără zahăr, făină, ulei
Biscuiți dulci din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)
Biscuiți de post din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.