Dulceață, gem sau marmeladă fără zahăr – pentru diabet și cura de slăbire

Dulceața și gemul sunt cele mai eficiente metode de conservare a fructelor pentru iarnă. Din păcate, conțin mult zahăr și tot mai multe persoane trebuie să se ferească de el din cauza problemelor de sănătate.

Zahărul nu doar îndulcește, ci are și rol de liant și conservant. Din fericire, există alternative mai bune.

Dulceata fara zahar cu pectina din citrice

Imagine sugestiva: Dulceata fara zahar cu pectina din citrice

Pectina este un bun exemplu în acest sens. Cei de la Green Sugar au realizat un gelifiant pe bază de pectină din citrice. Au folosit green sugar în loc de zahăr, care este un îndulcitor din extract de stevia și eritritol.

  Cumpără dulceață fără zahăr  

Gelifiant cu pectina din citrice fara zahar

Gelifiant cu pectina din citrice fara zahar

Acest îndulcitor nu are calorii și nu crește nivelul glicemiei. Este excelent pentru diabetici și cei care țin cură de slăbire.

Cu ajutorul acestui gelifiant se pot obține dulcețuri, gemuri și marmelade din orice fel de fruct. Acestea pot fi consumate și de femeile care sunt gravide sau în perioada de alăptare și de copiii peste 2 ani.

Dulceață sau gem fără zahăr – rețetă

Pentru a face dulceața sau gemul cu gelifiantul de la Green Sugar, urmați indicațiile de mai jos.

Ingrediente

• 1 kg de fructe
• 170 g de gelifiant Green Sugar (îl găsiți aici)
• 1 lingură de suc de lămâie
• 500 ml de apă

Mod de preparare

Spălați, curățați și tăiați fructele cubulețe sau în mărimea dorită. Puneți-le într-o cratiță cu pereții groși.

Turnați apa și zeama de lămâie. Dacă fructele sunt mai zemoase, reduceți cantitatea de apă. Amestecați ușor.

Puneți vasul pe aragaz la foc mare până începe să fiarbă. Dați apoi focul mic și fierbeți fructele până se înmoaie complet.

Puneți gelifiantul într-un bol. Adăugați puțină zeamă din cratiță, pe care au lăsat-o fructele. Amestecați bine și turnați amestecul treptat în cratiță.

 Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr: 

Dulciuri fara zahar

Amestecați energic și lăsați la fiert 1-2 minute. Dulceața se toarnă fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil.

Înfiletați strâns capacele și înveliți borcanele cu pături. Lăsați-le la răcit până a doua zi, apoi transferați-le în cămară.

După deschidere, borcanul se păstrează în frigider. Consumați dulceața în 10 zile.

  Cumpără dulceață fără zahăr  

Dulceata fara zahar

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de dulceață fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Dulceață de prune în 30 de minute – fără zahăr, fără agenți de îngroșare
Dulceață de piersici fără zahăr adăugat
Dulceață de gutui fără zahăr – potrivită și pentru diabetici
Cum să faci dulceață din afine cu stevia – recomandată în diabet și curele de slăbire

Sursă rețetă: Vegis, Gelifiant cu pectină din citrice Green Sugar: https://vegis.ro/dulceata-gem/remedia/103377-gelifiant-cu-pectina-din-citrice-green-sugar-340g/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.