Biscuiți de post din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)

Cele două ingrediente din care se fac acești biscuiți de post sunt merele/bananele și migdalele.

În rândurile de mai jos veți găsi două rețete cu ambele tipuri de fructe.

Biscuiti de post din 2 ingrediente - fara zahar, faina sau ulei

Imagine sugestiva: Biscuiti de post din 2 ingrediente – fara zahar, faina sau ulei: Cliff Johnson

Nu conțin făină, nici zahăr sau ulei. Sunt fragezi, dulci și sățioși.

Constituie o gustare sănătoasă între mese sau chiar un desert, mai ales pentru cei mici.

Îi pot mânca fără probleme cei care țin cură de slăbire sau au intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză. Au puține calorii și puțini carbohidrați.

Biscuiții cu mere pot fi integrați și în dieta persoanelor cu diabet. Chiar și cei cu banane, însă în cantități mai mici. 

Biscuiți de post din 2 ingrediente (cu mere) – rețetă

Ingrediente

• 1 măr dulce / 1 sweet apple
• 90 g de migdale măcinate / 90 g ground almonds

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius.

Luați un măr. Spălați-l bine și tăiați-l cubulețe. Cântăriți-le și rezervați 90 de grame pentru această rețetă. Sau puteți folosi sos de mere (120 g).

Puneți cubulețele de mere în robotul de bucătărie. Pulsați de câteva ori pentru a mărunți merele. Nu trebuie să le transformați în piure.

Puneți merele mărunțite într-un bol. Adăugați migdalele măcinate și amestecați.

Compoziția finală trebuie să fie groasă și legată. Acesta este aluatul!

Pregătiți acum tava în care veți coace biscuiții. Tapetați-o cu hârtie de copt.

Luați din compoziție cu o cupă de înghețată, pentru a obține biscuiți rotunzi.

Sau puteți modela compoziția între palme, dându-le o formă rotundă și bombată.

Puteți presăra peste ei puțină scorțișoară sau făină de cocos.

După ce ați terminat de format biscuiții, dați tava la cuptor pentru un sfert de oră.

Stați cu ochii pe ei să nu se ardă. Sunt gata când s-au rumenit ușor pe talpă.

Biscuiți din 2 ingrediente (cu banane) – rețetă

Ingrediente

• 1 banană / 1 banana
• 90 g de migdale măcinate / 90 g ground almonds

Mod de preparare

Decojiți o banană și pasați-o cu furculița până se face piure. Amestecați piureul de banane cu migdalele măcinate. La fel, compoziția rezultată trebuie să fie groasă.

Modelați biscuiții ca în prima rețetă și puneți-i în tavă. Se coc la aceeași temperatură, pentru un sfert de oră.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți fără gluten și fără zahăr:

Biscuiți fără gluten, zahăr, lactate sau ulei – doar 2 ingrediente
Biscuiți din 2 ingrediente: banane și fulgi de cocos
Biscuiți din ovăz și cocos – fără zahăr, făină și ulei (doar 3 ingrediente)
Biscuiți pentru diabetici din semințe de in – doar 3 ingrediente!

Vegan 2-ingredient cookies – recipe in english

Cut the apple into small pieces and pulse them a couple of times in a food processor.

Transfer the chopped apple in a bowl. Add the ground almonds and stir well to combine.

The batter should be firm. Form the cookies with an ice-cream cup,

Place them on a tray that you’ve lined with parchement paper.

Preheat the oven at 170C and bake the cookies for about 15 minutes. They are ready when the botoom becomes brown.

Follow the same method for the banana cookies. Mash the banana with a fork and then combine it with the ground almonds.

Sursă articol: Une jour un recette: https://www.youtube.com/watch?v=Tvwk1Nxrlqg&ab_channel=UnjourUnerecette

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.