Fursecuri fără coacere, cu un ingredient-surpriză – fără zahăr, făină, ulei!
Așa cum v-am obișnuit, vă prezint încă o rețetă de desert fără zahăr, făină și gluten. Aceste fursecuri sunt speciale prin faptul că nu necesită coacere în cuptor.
Nu conțin zahăr, făină, ulei, ouă sau lactate. Sunt adaptate pentru persoanele care au diferite intoleranțe sau alergii alimentare.
Le pot încerca și cei care vor să mănânce mai sănătos. Am găsit această rețetă pe canalul de Youtube „Healthy Vegan Eating” și vă recomand să o încercați.
Ingredientul surpriză este năutul. Nu vă speriați, nu-i veți simți gustul. Năutul este de multe ori folosit în deserturile vegane datorită versatilității sale.
Cuprins
Fursecuri fără zahăr, făină, ulei – rețetă
Ingrediente
• 1 conservă de năut (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 4 curmale mari (vi le recomand pe acestea moi)
• 50 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 2 linguri de unt de caju, migdale sau arahide
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 1-2 linguri de lapte vegetal
• 40 g de picături de ciocolată (vi le recomand pe acestea fără zahăr)
Mod de preparare
Scurgeți năutul de lichid și clătiți boabele sub jet de apă rece. Nu aruncați zeama din conservă. O puteți folosi în diferite rețete.
Năutul clătit și scurs bine se pune în vasul robotului cu lama S. adăugați curmalele, untul de caju și esența de vanilie.
Mixați circa 1 minut, sau până când rezultă o pastă fină. Se toarnă câte puțin lapte în timpul mixării, doar cât este necesar să meargă robotul.
Transferați pasta într-un bol. Incorporați făina de migdale, apoi picăturile de ciocolată. Amestecați ușor.
Dacă este prea moale, mai adăugați făină de migdale, până atinge consistența potrivită. Dacă este prea tare, se mai adaugă lapte vegetal.
Dați compoziția în frigider și lăsați-o să stea câteva ore. După ce stă la rece devine mai fermă și mai ușor de modelat.
Se ia câte o bucățică de aluat și se formează biluțe între palme, apoi se aplatizează ușor. Fursecurile sunt gata. Pot fi servite imediat, așa cum sunt.
Note și sugestii
Făina de migdale poate fi înlocuită cu făină din orice alt tip de nuci (măcinate fin). Dacă aveți alergie la nuci în general, înlocuiți făina de migdale cu făină de ovăz (v-o recomand pe aceasta fără gluten).
Picăturile de ciocolată pot fi excluse. Adăugați în schimb 1 lingură de pudră de cacao sau roșcove, stafide, merișoare sau alte fructe deshidratate fără zahăr.
Dacă vreți să glazurați fursecurile, nu mai adăugați picăturile de ciocolată în interior. Topiți-le și înmuiați fursecurile în ciocolata topită sau stropiți-le deasupra cu ea.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de desert cu năut, pe care vă recomand să le încercați:
Cum să transformi o conservă de năut în fursecuri delicioase – fără zahăr, gluten, lactoză, ouă
Negresă din năut – desert sănătos de post, fără zahăr, făină, ulei
Ciocolată din năut – desert natural, hrănitor, sănătos (fără zahăr rafinat)
Cum să transformi boabele de năut în Nutella – desert fără zahăr, bogat în proteine
Sursă rețetă: Healthy, The healthiest chocolate chip cookie dough, Vegan Eating: https://www.youtube.com/shorts/3MgroOKawus