Hribi cu sos de roșii – un deliciu de sezon!
Dintre ciupercile sălbatice, cei mai gustoși și apreciați sunt hribii. Nu contează cum îi gătești, sunt întotdeauna delicioși!
Hribii se fac de obicei cu ceapă, cu sos de roșii sau cu smântână. În rândurile de mai jos veți găsi o rețetă simplă de hribi cu sos, pe care vă recomand să o încercați.
Hribi cu sos de rosii si usturoi
Este una din cele mai ușoare metode de preparare a hribilor. Eu am avut hribi opăriți, pe care de obicei îi păstrez în congelator.
Ce beneficii are consumul de hribi
Hribii (Boletus edulis) au o consistență similară buretului, de aceea sunt atât de gustoși în mâncăruri. Sunt hrănitori și sățioși și pot înlocui carnea în regimurile vegetariene sau în zilele de post.
Conțin proteine, minerale, carbohidrați, fitosteroli, ergotioneină, vitamina C, vitamine din grupul B, flavonoizi, compuși fenolici și polizaharide.
Hribii au beneficii importante pentru sănătate. Sunt înzestrați cu proprietăți antioxidante, antivirale, antibacteriene, antiinflamatoare. Combat cancerele și tumorile.

Hribi opariti
Ajută la scăderea în greutate, fiind săraci în calorii și grăsimi. Stimulează imunitatea și digestia.
Iată doar câteva motive să cumperi sau să culegi hribi și să-i păstrezi pentru un an.
Hribi cu sos de roșii – rețetă
Ingrediente
• 3 cepe
• 1 lingură de bulion
• 3-4 căței de usturoi
• 200 g de hribi opăriți
• 2 linguri de ulei
• 1 ceșcuță de apă
Mod de preparare
Decojiți cepele și tocați-le mărunt. Puneți-le la călit până devin transparente. Adăugați hribii, bulionul și puțină apă.

Hribi cu sos
Amestecați și lăsați la fiert până când hribii se înmoaie. Spre final se adaugă usturoiul tocat mărunt. Condimentați cu piper, cimbru, busuioc sau alte mirodenii care vă plac.
Hribii cu sos de roșii se servesc calzi. Sunt foarte gustoși cu mămăliguță sau cu lipie. Pot fi folosiți și ca sos pentru paste.

Hribi cu sos rosii
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre hribi:
Hribii – ce beneficii au și cum se prepară
Cum să păstrezi hribii peste iarnă – 3 metode simple și eficiente
Bureți în sos de roșii, pentru iarnă
Tartă din făină de năut și bureți – fără ulei, fără gluten