Prăjitură la cană pentru o porție, în 2 minute! Fără zahăr, gluten, ulei

Pentru un desert rapid sau chiar un mic-dejun dulce dar sățios, încercați această prăjitură la cană! Se prepară în 2 minute.

Nu conține zahăr, făină de grâu sau ulei. Este potrivită pentru dieta celor care au intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză.

Prajitura in cana

Imagine sugestiva: Prajitura in cana

Are o textură pufoasă și un gust dulce natural. Aveți două opțiuni de a o coace: la microunde sau în cuptor. Găsiți detalii pentru fiecare metodă în parte, mai jos.

Prăjitură la cană fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 1 banană mare, coaptă bine
• 1 ou
• 1 lingură de unt de arahide (vi-l recomand pe acesta fără zahăr și ulei de palmier)
• 1 lingură de sirop de arțar sau un îndulcitor noncaloric: stevia, eritritol, green sugar
• 40 g de făină de ovăz (v-o recomand pe aceasta fără gluten)
• 1 linguriță de praf de copt (vi-l recomand pe acesta ecologic)
• ¼ linguriță de scorțișoară
• 1 praf de sare
• opțional: chipsuri de ciocolată, nuci, fructe sau dulceață

Mod de preparare

Alegeți o cană termorezistentă mare pentru această rețetă. Trebuie să aibă cel puțin 450 de grame. Sau puteți folosi două căni mai mici.

Puneți banana în ea și pasați-o cu furculița, până se face piure. Adăugați oul, untul de arahide și îndulcitorul. Amestecați bine cu furculița sau cu un tel mic.

Incorporați apoi ingredientele uscate. Amestecați bine, dar nu exagerați. Compoziția trebuie să ocupe cam pe trei sferturi din cană. În cazul în care cana este plină, folosiți o cană mai mare.

Presărați deasupra chipsuri de ciocolată sau bucăți de nuci, dacă vreți.

Retete pentru sanatatea noastra

Cumpara cartea Retete pentru sanatatea noastra

Coaceți prăjitura la cuptorul cu microunde la temperatura cea mai mare, pentru circa 2 minute. Stați cu ochii pe ea să nu se ardă.

Verificați după 2 minute dacă este suficient de fermă la atingere. Dacă nu, continuați să o coaceți încă 30 de secunde. Prăjitura va crește și va depăși puțin nivelul cănii, dar se va lăsa după răcire.

Se scoate cu o mănușă și se lasă la răcorit. Prăjitura se poate servi direct din cană, cu o furculiță.

O puteți prepara dimineața, pentru micul-dejun, sau pentru o gustare dulce rapidă. Acompaniați-o cu o ceașcă de cafea, ceai, lapte sau iaurt. Este pufoasă în interior și fragedă.

Dacă nu vă încântă ideea de a folosi microundele, puteți coace prăjitura în cuptorul aragazului, a 180 de grade Celsius.

Chiar dacă este o porție mică, durează circa 30 de minute să se coacă. De aceea, dacă optați pentru varianta coacerii în cuptor, este de preferat să faceți o porție mai mare sau mai multe porții individuale.

Nu rentează deloc să porniți cuptorul jumătate de oră pentru o prăjitură de o porție.

Note și sugestii

Untul de arahide poate fi înlocuit în această rețetă cu unt de migdale, unt din semințe de susan, unt de nuci sau tahini.

Banana poate fi înlocuită cu sos / piure de mere. Făina de ovăz poate fi înlocuită cu fulgi de ovăz fără gluten, măcinați fin la blender.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură fără zahăr și gluten, pe care vă recomand să le încercați:

Prăjitură rapidă “la cană”, din mălai și lămâie – rețetă
Prăjitură de ciocolată de post, fără zahăr și gluten – pentru o singură porție, gata în 2 minute!
Prăjitură de post din hrișcă și apă minerală, fără zahăr
Prăjitura care m-a ajutat să slăbesc 45 kg! – fără zahăr, făină, ulei, gata în 2 minute

Sursă rețetă: Detoxionista, The best banana mug cake you’ll ever make: https://www.youtube.com/watch?v=XkC6uEhCXTg

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.