Prăjitură rapidă “la cană”, din mălai și lămâie – rețetă

Vă prezentăm rețeta unei prăjituri super-rapide, foarte sățioasă și gustoasă. Deși combinația dintre mălai și lămâie pare ciudată, rezultatul final este neașteptat de bun.

Această prăjiturică poate fi preparată dimineața, și servită la micul-dejun. Întrucât se face repede și este atât de practică, poate fi luată și la serviciu.

Dacă vreți să vă iasă o prăjitură mai delicată și mai bună, folosiți mălai fin în locul mălaiul obișnuit, care are o textură mai grosieră. Îl puteți găsi la magazinele naturiste.

Prăjitură cu Mălai și Lămâie

Prăjitură cu Mălai și Lămâie

Prăjitură cu mălai și lămâie – rețetă

Ingrediente

• 3 linguri de mălai
• 1 ou
• 2 linguri de suc de lămâie
• 1 lingură de zahăr brut sau eritritol
• 2 lingurițe de ulei de măsline
• ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu)
• ¼ linguriță de coajă de lămâie rasă
• ¼ linguriță de esență de vanilie

Preparare

Amestecați mai întâi oul cu zahărul. Adăugați și restul ingredientelor și amestecați bine, până la omogenizare.

Transferați compoziția prăjiturii într-o cană largă sau într-un bol de ceramică. Ăuteți amesteca toate ingredientele direct în cană, pentru a nu murdări alte vase.

Prajituri de casa Gina Bradea

Prajituri de casa Gina Bradea

Puneți cana sau bolul în cuptorul cu microunde. Fixați timpul la 1:30 de minute, la 630 W (wați).

În loc de lămâie, puteți folosi portocală (suc și coajă rasă). Îi va da o aromă de citrice și mai puternică.

Deși această rețetă se prepară mai rapid la microunde, nu este cea mai sănătoasă alegere. Întrucât prepararea sau încălzirea alimentelor la microunde poate altera nutrienții și proprietățile acestora, este recomandat să folosiți metoda clasică de gătit: cuptorul aragazului. Puteți pune compoziția prăjiturii în forme pentru brioșe.

Deși o folosim mai mult la mămăligă, făina de porumb poate fi inclusă în mult mai multe preparate, inclusiv în deserturi.

Este bogată în antioxidanți benefici pentru vedere, fibre, proteine, vitaminele A, B și E, magneziu, fosfor, fier, potasiu și zinc.

Este o alegere mult mai bună pentru cei care au intoleranță la gluten (boala celiacă) și nu pot consuma produse din făină de grâu, dar și pentru cei cu probleme digestive (constipație sau crampe).

Mălaiul ajută inclusiv la scăderea colesterolului rău (LDL) și la controlul hipertensiunii arteriale și a diabetului.

Sursă: https://www.organicfacts.net/health-benefits/cereal/health-benefits-of-corn.html

Citeşte mai multe despre:

6 comentarii

  1. La microunde…???? Nu-i prea indicat.

  2. Interesant, am sà incerc sà o prepar….

  3. La cuptor la ce Temp si cit timp?

  4. La cuptor la ce temperatura? Si cate min se lasa?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.