Prăjitura care m-a ajutat să slăbesc 45 kg! – fără zahăr, făină, ulei, gata în 2 minute

5 ingrediente, 90 de secunde. Cam atât îți trebuie ca să faci această prăjitură simplă și rapidă! Este pufoasă și moale ca un burete.

Nu este chiar o prăjitură în toată regula, ci mai mult un chec sau un cozonăcel fără umplutură. Se prepară într-un bol mic sau într-o cană, la cuptorul cu microunde.

Prajitura care m-a ajutat sa slabesc 45 kg

Prajitura care m-a ajutat sa slabesc 45 kg: Low Carb Love

Autoarea rețetei spune că acest mic desert a ajutat-o în cura de slăbire pe care a ținut-o. A urmat dieta keto, un regim în care nu vei găsi deloc zahăr sau carbohidrați rafinați precum făină de grâu sau de alte cereale.

Este foarte important ca atunci când începi o dietă de slăbit să ai alternative și să îți prepari singură mâncarea, mai ales deserturile.

O astfel de prăjiturică este binevenită atunci când simți nevoia de ceva dulce și bun, dar fără zahăr și carbohidrați simpli care sabotează cura de slăbire. Mai ales că se prepară atât de repede și ușor.

Prăjitură keto în 2 minute – rețetă

Ingrediente

  • 3 linguri de făină de migdale
  • 1 ou mare
  • 1 lingură de unt topit
  • 1 lingură de îndulcitor pudră (stevia, eritritol, aluloză)
  • ½ linguriță de praf de copt

Mod de preparare

Puneți untul topit și oul într-un vas mic, termorezistent. Puteți utiliza un bol de ceramică gen Ramekin. Poate fi chiar și o cană.

Amestecați bine cu un tel mic, apoi incorporați ingredientele uscate: făina de migdale, îndulcitorul și praful de copt. Puneți și un praf de sare. Omogenizați compoziția și dați vasul în cuptorul cu microunde pentru 2 minute.

Oul se gătește foarte repede, de aceea prăjitura nu trebuie să stea mult în cuptor. Fiți cu ochii pe ea. Când observați că s-a umflat și a crescut, este gata.  Dacă nu vă încântă ideea de a folosi microundele, puteți coace prăjitura în cuptor.

Scoateți vasul din cuptor și lăsați blatul să se răcorească puțin. Treceți cu cuțitul pe margini și desprindeți-l de pereți. Scoateți prăjitura din formă și tăiați-o în două pe orizontală.

O puteți unge cu unt, gem, cremă de brânză, unt de arahide, sau alte chestii care vă plac. Se servește proaspătă. Dacă stă mai mult timp tinde să se usuce. 

Dacă excludeți îndulcitorul și puneți mai multă sare, puteți transforma acest mic pandipșan într-un înlocuitor de pâine pentru sandvișuri sau mâncăruri.

Nicio pâine low-carb (sau fără gluten) de pe piață nu se compară cu textura pufoasă a acestei pâinici, spune autoarea rețetei.

Este o rețetă super-facilă și rapidă, iar rezultatul este incredibil de bun. Nu vă rămâne decât să o încercați.

Valori nutriționale

Această mini-prăjitură reprezintă o porție și are următoarele valori nutriționale:

  • Calorii: 291
  • Grăsimi: 26 g
  • Proteine: 6 g
  • Carbohidrați totali: 7 g
  • Carbohidrați neți: 5 g

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care le puteți încerca:

Chec marmorat fără zahăr la microunde – gata în 3 minute
1 ou, 1 măr și cacao – negresă fără zahăr, lactoză, făină sau ulei
Pâine la cană, în 60 de secunde – fără făină (keto)
Desert keto, fără zahăr și făină (tortul „nor”)

Surse rețetă:

1. Low Carb Love, This is my fluffy biscuit recipe that helped me to lose 100 lbs! https://www.youtube.com/watch?v=O7a_pE7ylHQ&t=122s&ab_channel=LowCarbLove
2. Low Carb Love, 90 second biscuit: https://www.lowcarblove.com/blog/90-second-biscuit

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.