Înghețată Magnum vegană – fără zahăr

Înghețata Magnum este una din cele mai îndrăgite mărci de înghețată. Este densă, bogată, cremoasă. Se găsește în diferite arome, iar stratul exterior de ciocolată crocantă îi dă o savoare aparte.

Înghețata Magnum poate fi „reprodusă” în condiții casnice, chiar și în varianta vegană, fără lactate. 

Inghetata Magnum vegana fara zahar

Inghetata Magnum vegana fara zahar – Captura video: Helens Vegan Kitchen

Rețeta de mai jos este foarte reușităIngredientele sunt pentru 6-7 înghețate mici (perfecte pentru o porție). Dacă formele voastre sunt mai mari, dublați rețeta pentru a obține necesarul de înghețate. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată de casă pe care vă recomand să le încercați:

Înghețată de ciocolată, 100% vegetală – fără zahăr
Cum să faci înghețată din banane, fără zahăr, ouă, lactate – 4 variante delicioase!
2 rețete de înghețată pentru slăbit (fără zahăr, lapte sau ouă)
Înghețată de ciocolată fără zahăr, ouă sau lactate animale – desert sănătos

Inghetata Magnum vegana fara zahar

Înghețată Magnum vegană fără zahăr - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 140 g de caju
  • 400 ml de lapte de cocos gras (90%)
  • 3 curmale mari (sau 6 mici)
  • 2 linguri cu vârf de unt de migdale / unt de arahide sau tahini
  • 300 g de ciocolată neagră fără zahăr
  • migdale tocate sau fulgi de migdale

Mod preparare rețetă
 

  • Nucile caju și curmalele se pun la înmuiat în apă fierbinte pentru circa 30 de minute. Apoi se scurg, se clătesc și se pun în vasul blenderului.
  • Se adaugă laptele de cocos și untul de migdale / arahide.
  • Mixați până când nucile caju și curmalele se mărunțesc complet și rezultă o cremă fină.
  • Turnați compoziția în forme speciale de înghețată sau în pahare (cu bețișoare).
  • Puneți formele în congelator pentru minim 4 ore sau de seara până dimineața.
  • Topiți ciocolata pe bain-marie și când a devenit lichidă, turnați-o într-un pahar înalt și îngust sau într-un borcan (în care să intre aproape fix înghețatele).
  • Scoateți înghețata din forme și înmuiați-o pe fiecare în ciocolata topită.
  • Presărați pe fiecare înghețată bucățele de migdale. Dați înghețata din nou în congelator pentru câteva minute, pentru ca ciocolata să se întărească complet.

Notă

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.