Înghețată de ciocolată fără zahăr, ouă sau lactate animale – desert sănătos
Această rețetă a fost inițial destinată unei ciocolate de casă, însă nu a ieșit ceea ce vroiam. Am modificat puțin rețeta și am obținut o înghețată delicioasă și totodată sănătoasă.
Nu conține zahăr, gluten, ouă sau lactate. Este un desert vegetal, cât se poate de hrănitor și nutritiv. Îl puteți oferi chiar și copiilor.
Aveți nevoie de banane, tahini și făină de cocos pentru a o prepara.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată de casă, pe care le puteți încerca:
Înghețata de la care nu te îngrași – se face dintr-un singur ingredient!
Înghețată din piersici congelate – 1 singur ingredient (fără zahăr, ouă și lactate)
Înghețată din banane (fără zahăr și lactate) – 20 de arome diferite
Înghețată vegetală fără zahăr – cremoasă, pufoasă, fină (fără cristale de gheață)
Înghețată de ciocolată fără zahăr
Ingrediente
- 4 banane
- 20 g de pudră de cacao
- 70 g de ulei de cocos
- 2 linguri de tahini
- 4-5 linguri de făină de cocos
- 1 pumn de miez de nucă
- 10 picături de stevia lichidă (opțional)
- 1 linguriță de esență de rom, vanilie etc.
- 1 praf de sare
Mod preparare rețetă
- Decojiți bananele și puneți-le într-un bol. Pasați-le cu blenderul manual până se fac pastă.
- Puneți uleiul de cocos într-un bol împreună cu tahini și amestecați-le bine cu un tel, până rezultă o cremă fină. Uleiul de cocos trebuie să fie lichid. Dacă este solid, topiți-l la bain-marie sau la microunde.
- Turnați amestecul de ulei de cocos și tahini peste banane și omogenizați.
- Adăugați stevia (dacă folosiți), esența și făina de cocos. Amestecați bine cu o lingură.
- Tocați la cuțit miezul de nucă, grosier și adăugați-l în compoziție.
- Turnați compoziția obținută într-o tavă tapetată cu folie alimentară de plastic, sau într-o caserolă. Nivelați deasupra și dați recipientul în congelator.
- Trebuie să stea minim 4 ore, sau până când crema se întărește.
- Scoateți compoziția întărită din recipient și tăiați-o sub formă de batoane. Înveliți-le pe fiecare în folie de plastic și păstrați-le în congelator. Scoateți câte 1-2 batoane la nevoie.