Înghețată din banane (fără zahăr și lactate) – 20 de arome diferite

Înghețata din banane este o descoperire fabuloasă a autorilor de rețete vegane sau raw-vegane.

Departe de a fi doar o alternativă sărăcăcioasă la înghețata tradițională.

Inghetata din banane - 20 de arome diferite

Inghetata din banane – 20 de arome diferite: Joy

Înghețata din banane este neașteptat de fină, cremoasă și dulce.

Are o aromă bogată. Este consistentă și hrănitoare.

Nici nu îți vine să crezi că nu are deloc lactate sau zahăr în compoziție.

AVANTAJELE ÎNGHEȚATEI DIN BANANE

Înghețata din banane are nenumărate avantaje și beneficii:

nu conține lactoză sau alte proteine din lapte
nu conține gluten, soia, nuci sau alți alergeni
o poți include în curele de slăbire deoarece nu are multe calorii
o poți oferi copiilor pentru a-i determina să consume mai multe fructe
nu necesită preparare la mașina de înghețată
este foarte versatilă și poți adăuga numeroase ingrediente și arome diferite

Citește și – 2 rețete de înghețată pentru slăbit (fără zahăr, lapte sau ouă)

SECRETUL ÎNGHEȚATEI DIN BANANE

Banana este ingredientul ideal pentru înghețată deoarece are un conținut redus de apă. Textura sa este untoasă și cremoasă.

Este deopotrivă dulce și aromată. Conține zaharuri naturale și fibre.

Banane congelate

Banane congelate

Zahărul atrage apa și previne formarea cristalelor de gheață în momentul congelării.

Pectina din banane ajută de asemenea la obținerea unei consistențe cremoase și fine, fără ace de gheață.

ÎNGHEȚATĂ DIN BANANE – REȚETA DE BAZĂ

Practic, înghețata din banane se face doar din banane. De aceea nu veți găsi o listă de ingrediente la această rețetă.

Tot ce trebuie să faceți este să decojiți câteva banane și să le tăiați rondele.

Bananele trebuie să fie coapte bine și să aibă porțiuni maronii pe coajă.

Puneți-le într-o pungă sau într-o caserolă și băgați-le în congelator.

Când vreți să mâncați înghețată, scoateți o pungă de banane congelate.

Puneți bucățile de banană congelate în blender și pulsați de mai multe ori, până când acestea se transformă într-o cremă fină.

Blenderul trebuie să fie de viteză mare, pentru a putea sparge gheața.

Nu le mixați prea mult, deoarece se vor înmuia.

Se poate adăuga 1-2 linguri de lapte vegetal, dar mai bine este să nu folosiți deloc lichid.

Se poate servi imediat. Sau o puteți pune într-o caserolă în congelator. După 1-2 ore va căpăta o consistență mai fermă.

Dacă o lăsați mai mult timp în congelator, se va face tare ca piatra. Pentru a redeveni cremoasă, trebuie să o mixați din nou în blender.

20 DE REȚETE DE ÎNGHEȚATĂ CU BANANE

Înghețata din banane este extrem de versatilă. La rețeta de bază se pot adăuga nenumărate ingrediente și arome.

Iată câteva sugestii:

Înghețată de banane și vanilie – adăugați ¼ linguriță de pastă de vanilie la fiecare banană congelată;
Înghețată de banane cu gust de ciocolată – adăugați 1 lingură de pudră de cacao și 1 lingură de miere sau sirop de arțar per banană congelată;
Înghețată de banane și căpșuni – adăugați ½ cană de căpșuni congelate și 1/8 linguriță de extract de vanilie pentru fiecare banană congelată;
Înghețată de banane și piersici – adăugați ½ cană de piersici congelate și extract de vanilie;
Înghețată de banane și pepene galben – adăugați ½ cană de pepene galben congelat și extract de vanilie;
Înghețată de banane și zmeură – adăugați ½ cană de zmeură congelată și extract de vanilie;
Înghețată de banane și afine – adăugați ½ cană de afine congelate;
Înghețată de banane și fructe de pădure – adăugați ½ cană de fructe de pădure congelate și 1/8 linguriță de esență de rom per banană congelată;
Înghețată de banane și cireșe – adăugați ½ cană de cireșe congelate;
Înghețată de banane și mango –  adăugați ½ cană de mango congelată;
Înghețată de banane tropicală – adăugați ½ cană de ananas congelat și 1 lingură de cremă sau lapte de cocos gros;
Înghețată de banane și kiwi – adăugați ½ cană de kiwi congelate pentru fiecare banană congelată;
Înghețată de banane și avocado – adăugați ½ cană de avocado congelat și 1/8 linguriță de esență de lămâie;
Înghețată de banane și migdale – adăugați 1 lingură de pudră de cacao, 1 lingură de unt de migdale și 1 praf de sare pentru fiecare banană congelată;
Înghețată de banane și unt de arahide – adăugați 1 lingură de unt de arahide pentru fiecare banană congelată;
Înghețată de banane și kaki – adăugați 1/2 cană de kaki congelat;
Înghețată de banane și sirop de arțar  – adăugați 1-2 linguri de sirop de arțar pentru fiecare banană congelată; după mixare adăugați nuci mărunțite;
Înghețată de banane și unt de arahide – adăugați 1 lingură de unt de arahide pentru fiecare banană congelată;
Înghețată de banane și cafea – adăugați 1 linguriță de pudră de espresso pentru fiecare banană congelată; se poate pune și puțină cacao;
Înghețată de banane și nutella – adăugați 1 lingură de nutella pentru fiecare banană congelată.

Citește și – Înghețată din banane și unt de arahide (video)

Sursă articol: Nutrition Refined, Banana ice Cream – 20 Flavours: https://nutritionrefined.com/banana-ice-cream/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.