Înghețata de la care nu te îngrași – se face dintr-un singur ingredient!

Înghețata nu trebuie să fie un desert rezervat doar persoanelor slabe.

Chiar și cei care sunt la dietă se pot bucura de efectul ei răcoritor și dulce.

Inghetata de la care nu te ingrasi - se face dintr-un singur ingredient

Inghetata de la care nu te ingrasi – se face dintr-un singur ingredient: star5112

Dr. Mihaela Bilic consideră că sorbetul este cel mai bun tip de înghețată. Îl recomandă celor care țin cură de slăbire, în locul înghețatelor din lactate.

SORBETUL – ALTERNATIVĂ DIETETICĂ LA ÎNGHEȚATA CLASICĂ

Sorbetul poate fi considerat o alternativă dietetică la înghețata clasică.

Nu conține lapte, smântână, frișcă, iaurt sau ouă.

Asta înseamnă că nu are deloc grăsimi, decât dacă îl preparați din avocado.

CUM SĂ FACI SORBET, DOAR DIN FRUCTE 

Cel mai bine este să preparăm sorbetul în casă. Cel din magazine are, în mod surprinzător, un conținut ridicat de zahăr.

Fructele sunt suficient de dulci încât să nu fie nevoie de o extra îndulcire a sorbetului cu zahăr.

Practic, se poate face sorbet din orice fruct dulce și zemos.

Optați pentru fructele care sunt în sezon, sau pentru fructele congelate.

Fructele de pădure congelate sunt disponibile în magazine pe tot parcursul anului.

Sunt o alegere foarte bună, mai ales pentru diabetici, deoarece nu afectează semnificativ zahărul din sânge sau insulina.

Sorbet se poate face din pepene galben sau pepene verde, ananas, mango, piersici, kiwi, căpșuni, zmeură, mure, avocado etc.

Puteți folosi un singur fruct sau o combinație de 2 sau mai multe fructe.

La fel de inedit este sorbetul obținut din banane și pudră de cacao. Rezultatul este o înghețată cremoasă cu gust de ciocolată.

CUM SE FACE SORBETUL DIN FRUCTE

Rețeta este foarte simplă.

Alegeți fructe care sunt coapte bine. Folosiți doar pulpa.

Tot ce trebuie să faceți este să le tăiați cubulețe și să le congelați.

Puneți-le în pungi cu sigiliu sau în caserole.

Lăsați-le să stea în congelator peste noapte.

Scoateți fructele din congelator. Așteptați să se dezghețe câteva minute, dar nu complet.

Puneți-le în blender cu puțin suc de lămâie.

Pulsați la viteză mare de câteva ori, până se mărunțesc bucățile de fruct.

Pe măsură ce acestea se pasează, mixați mai mult, până când compoziția devine fină și cremoasă.

Nu mixați prea mult, căci riscați să obțineți un terci.

Dacă sorbetul nu este suficient de dulce pentru gustul vostru, puteți adăuga puțină miere în timp ce blenduiți fructele.

Sau puteți opta pentru stevia ori eritritol. Acești îndulcitori sunt naturali, nu au calorii și nu afectează glicemia.

Ca și arome, puteți folosi mentă, busuioc, vanilie, rom etc.

CONȚINUT DE CALORII

Pentru a vă face o idee despre cantitatea de calorii din sorbeturile de fructe, consultați aceste informații nutriționale estimative:

100 g de pepene roșu = 30,4 kilocalorii
100 g de căpșuni = 32 kilocalorii
100 g de pepene galben = 33,7 kilocalorii
100 g de mure = 43,3 kilocalorii
100 g de prune = 45,9 kilocalorii
100 g de caise = 48 kilocalorii
100 g de ananas = 50 kilocalorii
100 g de piersici = 50 kilocalorii
100 g de zmeură = 52,6 kilocalorii
100 g de afine = 57 kilocalorii
100 g de mango = 59,8 kilocalorii
100 g de kiwi = 60,9 kilocalorii
100 g de struguri = 66,9 kilocalorii
100 g de banane = 88,7 kilocalorii
100 g de avocado = 160,1 kilocalorii

REȚETE DE SORBET

Pe site-ul nostru puteți găsi diferite rețete de sorbet:

Sorbet de pepene verde fără zahăr – desertul ideal de vară
Sorbet de pepene galben – un desert răcoritor pentru zilele caniculare
Sorbet răcoritor de caise – rețetă + beneficii
Înghețată din piersici congelate – 1 singur ingredient (fără zahăr, ouă și lactate)

Sursă articol: CSI, Singura inghetata car enu ingrasa: https://www.csid.ro/dieta-sport/dieta-si-nutritie/reteta-inghetata-care-nu-ingrasa-sorbet-mihaela-bilic-19851492/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.