Înghețată slabă în calorii și grăsimi, din iaurt grecesc – fără zahăr!

Dacă vă surâde ideea de a face înghețată în casă, încercați rețeta de mai jos. Se prepară din ingrediente simple și naturale. Nu conține zahăr. 

Această înghețată are un conținut redus de grăsimi și calorii. Însă este foarte bogată în proteine. Este sățioasă și hrănitoare. Poate fi un desert excelent pentru cei care țin cură de slăbire și simt nevoia de ceva dulce. 

Inghetata cu unt de arahide

Imagine sugestiva: Inghetata cu unt de arahide: jules

Nu are o textură la fel de cremoasă precum cea din comerț, dar este pe-aproape. Sigur vă va plăcea la gust!

Autorul rețetei consideră această variantă de înghețată o metodă bună de a introduce mai multe proteine în dietă, mai ales pe perioada verii.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată fără zahăr pe care le puteți încerca:

Cum să faci înghețată din banane, fără zahăr, ouă, lactate – 4 variante delicioase!
Înghețată fără zahăr, din iaurt și căpșuni – naturală, slabă în calorii
Înghețată dietetică rapidă, din brânză de vaci și fructe, fără zahăr – 123 de kilocalorii / porție
Înghețată din frișcă și căpșuni, fără zahăr – doar 2 ingrediente
2 rețete de înghețată pentru slăbit (fără zahăr, lapte sau ouă)

Inghetata cu unt de arahide

Înghețată slabă în calorii și grăsimi - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 500 g de iaurt grecesc
  • 85 g de unt de arahide
  • 160 g de lapte de cocos
  • 60 g de miere (sau stevia după gust, dacă aveți diabet)
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 50 g de chipsuri de ciocolată neagră (opțional), nuci, stafide, merișoare etc.

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți iaurtul de cu seară într-un tifon așezat deasupra unei site și lăsați-l la scurs peste noapte. În acest fel veți obține un iaurt mai cremos și implicit o înghețată mai cremoasă (cu mai puține ace care s-ar putea forma din cauza zerului).
  • Colectați iaurtul strecurat din tifon cu o lingurăși puneți-l într-un bol.
  • Adăugați toate celelalte ingrediente și amestecați bine cu mixerul sau cu un blender manual. Incorporați chipsurile de ciocolată sau fructele, dacă folosiți.
  • Gustați dacă compoziția este suficient de dulce. Dacă nu, mai adăugați miere (sau stevia). Puneți capacul și introduceți bolul în congelator pentru 45 de minute.
  • Scoateți bolul din frigider și amestecați compoziția cu o lingură sau cu spatulă din silicon. În acest fel veți preveni întărirea înghețatei și îi veți da o consistență mai cremoasă și fină la final.
  • Introduceți bolul din nou în congelator și amestecați din nou peste 30-45 de minute. Repetați procedura până când înghețata nu mai este tare, cu cremoasă. Poate fi nevoie de 3-4 amestecări.
  • Congelați apoi definitiv înghețata. Înainte de servire, lăsați-o să stea la temperatura camerei câteva minute, să se înmoaie puțin și să o puteți scoate și pune în cupele de servire.

Notă

O porție din această înghețată are circa:
- 283 de calorii
- 14 g de grăsimi
- 22 g de carbohidrați
- 15 g de proteine
Sursă rețetă: How to Cook Smarter, This easy high protein ice cream will save your summer: https://www.youtube.com/watch?v=__7bHzljOII&ab_channel=HowToCookSmarter

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.