Înghețată din frișcă și căpșuni, fără zahăr – doar 2 ingrediente

Înghețata din frișcă și căpșuni, fără zahăr se face doar din aceste două ingrediente.

Este probabil una din cele mai simple rețete de înghețată pe care o veți găsi.

Inghetata din frisca si capsuni fara zahar - doar 2 ingrediente

Imagine cu titlu sugestiv: inghetata din capsuni fara zahar: Tatiana Goskova – www.freepik.com

Ușoară, rapidă, dar cu nimic mai prejos decât înghețata din comerț.

ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ DIN 2 INGREDIENTE

Cât sunt căpșunile în sezon, încercați această rețetă.

Cu siguranță puteți folosi și căpșuni congelate, fie din gospodărie, fie din magazine.

Înghețata din frișcă și căpșuni este pufoasă, aerată, delicată.

Căpșunile îi dau o aromă aparte, naturală. Este răcoritoare și parfumată.

Merită să o încercați.

Nu aveți nevoie de mașină de făcut înghețată.

Nici nu trebuie să amestecați în ea periodic pentru a preveni formarea acelor de gheață.

Înghețata făcută după această rețetă nu formează cristale de gheață.

Motivul? Nu conține apă sau alte lichide care să înghețe.

Dacă țineți cură de slăbire, optați pentru o frișcă lichidă neîndulcită.

Folosiți în schimb căpșuni coapte bine, pentru a obține o înghețată cât mai dulce.

O altă variantă este să adăugați puțină stevia, eritritol sau alt îndulcitor care vi se potrivește.

ÎNGHEȚATĂ DIN FRIȘCĂ ȘI CĂPȘUNI – REȚETĂ

INGREDIENTE

• 1 cană de frișcă lichidă
• 1 cană de căpșuni

MOD DE PREPARARE

Frișca trebuie să fie rece, de la frigider. Turnați-o într-un bol înalt.

Introduceți mixerul și mixați până când se întărește.

Spălați căpșunile, scurgeți-le de apă și tăiați-le bucăți mici.

Puneți-le peste frișca bătută.

Mixați din nou la viteză mică, cât să se incorporeze fructele, fără să le măcinați complet.

Frișca va căpăta o culoare rozie. Nu mixați excesiv, pentru a nu strica spuma.

Compoziția de înghețată este gata.

Transferați-o într-o caserolă. Nivelați și puneți capacul.

Dați-o la congelator pentru câteva ore, sau peste noapte.

Lăsați-o să stea la temperatura camerei câteva minute înainte de a o consuma.

Inghetata de capsuni - reteta

Inghetata de capsuni – reteta

Înghețata din frișcă și căpșuni este foarte cremoasă și pufoasă.

O puteți scoate din caserolă cu o cupă de înghețată, sau cu o lingură.

NOTE ȘI SUGESTII

În loc de căpșuni se pot folosi alte fructe, de sezon sau care vă plac.

De pildă, puteți opta pentru cireșe, vișine, afine, coacăze sau zmeură.

La fel de apetisantă iese și cu bucăți de piersică, caise, nectarine, banană sau kiwi.

Frișca poate fi înlocuită cu lapte condensat. Acesta are însă o cantitate mare de zahăr.

Dacă vreți să fie mai consistentă, o puteți servi la corent.

Sau puteți presăra deasupra bucăți de migdale, nuci sau fistic.

REȚETE SIMILARE

Înghețată din banane (fără zahăr și lactate) – 20 de arome diferite
2 rețete de înghețată pentru slăbit (fără zahăr, lapte sau ouă)
Înghețată de casă care nu face cristale de gheață – doar 2 ingrediente!
Înghețată de casă din piesici, iaurt și miere (rețetă video)

Rețetă preluată din: Rețete Dietă, Înghețată de căpșuni cu frișcă: https://www.youtube.com/watch?v=29vepmIareA&ab_channel=ReteteDiete

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.