Înghețată fără zahăr, din iaurt și căpșuni – naturală, slabă în calorii

Înghețata este unul din cele mai ușoare tipuri de desert pe care îl putem servi în sezonul cald.

Problema cu înghețata din magazine nu sunt caloriile, ci celelalte ingrediente pe care aceasta le conține.

Inghetata fara zahar, din iaurt si capsuni

Imagine cu titlu sugestiv: Inghetata fara zahar, din iaurt si capsuni: Racool-studio

Tu citești eticheta înainte să cumperi înghețată?

Dacă întorci cutia de înghetață și citești lista ingredientelor, aceasta îți va lăsa un gust mai degrabă amar decât dulce. Vei găsi acolo numeroși aditivi, substanțe izolate, modificate sau sintetice:

  • zer praf
  • proteine din lapte
  • zer condensat
  • lapte praf degresat
  • sirop de glucoză/fructoză
  • dextroză
  • emulsifianți
  • gume stabilizatoare
  • agenți gelatizanți
  • corectori de aciditate
  • arome sintetice
  • agenți de îngroșare
  • amidon modificat

Nu-i așa că ți-a pierit pofta de înghețată? Nu renunța așa ușor! Mai există o șansă: înghețata făcută în casă. În rândurile următoare îți oferim o rețetă super-simplă.

Înghețata pe care ți-o propunem se face din 2 ingrediente de bază: iaurt și fructe. Fără zahăr rafinat. 

Cum să faci înghețată fără zahăr, din iaurt și căpșuni – rețetă

În loc să cumperi o cutie de înghețată, cumpără un pahar de iaurt natural și câteva căpșuni.  Iaurtul este înlocuitorul perfect pentru smântână dacă țineți cură de slăbire. Acesta are de 3 ori mai puține calorii decât smântâna.  Hai să vezi ce ușor se face.

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 245 g de iaurt
  • 450 g de căpșuni congelate
  • 2 linguri de miere

Mod de preparare

Spălați bine căpșunile și puneți-le într-o pungă în congelator până îngheață complet. Aveți nevoie de un blender puternic pentru a zdrobi alimentele congelate.

Puneți iaurtul, mierea și căpșunile în vasul blenderului în această ordine. Pulsați la viteză mare de câteva ori, pentru a se sfărâma bucățile de fruct. Mixați apoi până rezultă o compoziție fină și cremoasă. Folosiți împingătorul pentru a ajuta la mărunțirea căpșunilor.

Nu mixați prea mult, deoarece compoziția se va înmuia prea tare și nu veți mai avea înghețată, ci smoothie. 30 de secunde de mixare sunt suficiente la un blender puternic.

Înghețata se transferă într-un bol sau în cupe și se servește imediat. Ce rămâne se păstrează într-o caserolă la congelator.

Înghețata din iaurt și căpșuni este gustarea ideală sau desertul potrivit pentru zilele călduroase. Este răcoritor, delicios, satisfăcător și nutritiv.

Informații nutriționale

Această înghețată are circa:

  • 93,2 kilocalorii
  • 17,6 g de carbohidrați
  • 2,4 g de fibre
  • 2,6 g de proteine
  • 2,1 g de grăsimi
  • 8 mg de colesterol
  • 12,4 g de zahăr

Valorile nutriționale depind însă de tipul de iaurt folosit.

Note și sugestii

Înlocuiește iaurtul obișnuit cu iaurt de cocos sau alt iaurt vegan (natural) și vei obține o înghețată vegetală sau de post.

Un alt înlocuitor excelent al iaurtului este laptele de cocos (crema groasă de deasupra cutiei).

Căpșunile pot fi de asemenea înlocuite cu alte fructe, precum banane, zmeură, mango, piersici, caise, avocado etc.

Dacă folosiți fructe proaspete, după mixarea ingredientelor, compoziția se dă la congelator pentru câteva ore, apoi se servește.

Rețete similare

Vă recomandăm și alte rețete de înghețată de casă fără zahăr:

Înghețata de la care nu te îngrași – se face dintr-un singur ingredient!
Înghețată dietetică din brânză de vaci și fructe, fără zahăr – 123 de kilocalorii / porție
Înghețată hrănitoare pentru copii, din avocado
Înghețată răcoritoare din 3 ingrediente (rețetă video)

Sursă articol: Downshiftology, Homemade strawberry froze yogurt: https://downshiftology.com/recipes/strawberry-frozen-yogurt/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.