Pate de avocado, tofu, semințe și pătrunjel – fără ulei
Două alimente valoroase din punct de vedere nutrițional pe care ar trebui să le consumăm în perioada postului sunt avocado și tofu.
Primul ne oferă grăsimi sănătoase și numeroase vitamine și minerale. Al doilea furnizează proteine complete, precum și fitonutrienți cu beneficii.
Vă propun să combinați aceste alimente și să faceți din ele o pastă tartinabilă delicioasă. Eu le-am folosit la prepararea unui pate vegetal foarte gustos. Am pus de asemenea semințe hidratate și pătrunjel verde.
Voi puteți adăuga și alte ingrediente, precum nuci hidratate, ardei kapia sau ardei gras, roșii, ceapă, usturoi. Eu nu am pus ulei, deoarece avocado este destul de gras.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pe bază de tofu sau avocado pe care vă recomand să le încercați:
Pate de avocado cu semințe de floarea-soarelui și busuioc
Pate de spanac și semințe de dovleac – fără ulei, fără foc
Pastă de avocado cu tahini și roșii – fără ulei
Pate de tofu și morcov
Pate de tofu cu spanac și usturoi – gata în 5 minute
Pate de avocado, tofu și pătrunjel
Ingrediente
- 1 avocado
- 1/2 calup de tofu
- 100 g de semințe de floarea-soarelui
- 1/4 lămâie
- 3-4 fire de pătrunjel proaspăt
- 1/4 ardei kapia
- sare, piper, condimente după gust
Mod preparare rețetă
- Puneți semințele la hidratat peste noapte în apă. A doua zi, turnați-le într-o sită și clătiți-le sub jet de apă rece.
- Puneți semințele într-un bol. Adăugați tofu tăiat bucăți, pulpa de avocado, sucul de lămâie, pătrunjelul tocat, sare și piper.
- Introduceți blenderul vertical și pasați bine ingredientele, până rezultă o compoziție omogenă. Gustați dacă mai necesită condimente.
- Pentru a obține o pastă mai fină, mixați toate ingredientele în robot sau într-un blender, până când tofu și semințele se macină complet. Eu am obținut o pastă mai texturată și groasă.
- La final am adăugat ardeiul kapia tăiat cubulețe mici.