Pate de avocado, tofu, semințe și pătrunjel – fără ulei

Două alimente valoroase din punct de vedere nutrițional pe care ar trebui să le consumăm în perioada postului sunt avocado și tofu.

Primul ne oferă grăsimi sănătoase și numeroase vitamine și minerale. Al doilea furnizează proteine complete, precum și fitonutrienți cu beneficii.

Pate de avocado, tofu, semințe și pătrunjel - fără ulei

Pate de avocado, tofu, semințe și pătrunjel – fără ulei

Vă propun să combinați aceste alimente și să faceți din ele o pastă tartinabilă delicioasă. Eu le-am folosit la prepararea unui pate vegetal foarte gustos. Am pus de asemenea semințe hidratate și pătrunjel verde.

Voi puteți adăuga și alte ingrediente, precum nuci hidratate, ardei kapia sau ardei gras, roșii, ceapă, usturoi. Eu nu am pus ulei, deoarece avocado este destul de gras.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pe bază de tofu sau avocado pe care vă recomand să le încercați:

Pate de avocado cu semințe de floarea-soarelui și busuioc
Pate de spanac și semințe de dovleac – fără ulei, fără foc
Pastă de avocado cu tahini și roșii – fără ulei
Pate de tofu și morcov 
Pate de tofu cu spanac și usturoi – gata în 5 minute

Pate din avocado, tofu si seminte

Pate din avocado, tofu si seminte

Pate din avocado cu tofu si patrunjel

Pate din avocado cu tofu si patrunjel

Pate din avocado, seminte si tofu

Pate de avocado, tofu și pătrunjel

Categorie Appetizer, Side Dish

Ingrediente
  

  • 1 avocado
  • 1/2 calup de tofu
  • 100 g de semințe de floarea-soarelui
  • 1/4 lămâie
  • 3-4 fire de pătrunjel proaspăt
  • 1/4 ardei kapia
  • sare, piper, condimente după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți semințele la hidratat peste noapte în apă. A doua zi, turnați-le într-o sită și clătiți-le sub jet de apă rece.
  • Puneți semințele într-un bol. Adăugați tofu tăiat bucăți, pulpa de avocado, sucul de lămâie, pătrunjelul tocat, sare și piper.
  • Introduceți blenderul vertical și pasați bine ingredientele, până rezultă o compoziție omogenă. Gustați dacă mai necesită condimente.
  • Pentru a obține o pastă mai fină, mixați toate ingredientele în robot sau într-un blender, până când tofu și semințele se macină complet. Eu am obținut o pastă mai texturată și groasă.
  • La final am adăugat ardeiul kapia tăiat cubulețe mici.

Notă

Serviți pateul de avocado și tofu imediat. Este indicat să îl consumați în ziua în care îl preparați, deoarece dacă stă își va schimba culoarea. Avocado oxidează foarte repede.
 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.