Pastă de avocado cu tahini și roșii – fără ulei
Dacă aveți un avocado în casă și nu știți ce să faceți cu el, pasați-l și amestecați-l cu câteva legume. Veți obține o pastă tartinabilă sau un sos delicios pentru mâncăruri.
Pasta de avocado se numește „guacamole” și este o rețetă originară din bucătăria mexicană. Astăzi este cunoscută în toată lumea.
Guacamole înseamnă de fapt avocado pasat sau zdrobit și amestecat cu diverse ingrediente care oferă gust și textură, precum ceapă, roșii, usturoi, piper.
Potrivit „Twisted Taco”, mexicanii consumă guacamole cu chipsuri sau diverse tipuri de tortilla din porumb (tacos, nachos, burritos, quesadillas).
Eu am făcut un guacamole fără ulei, folosind pastă de susan (tahini) în locul acestuia. Rezultatul este un preparat bogat în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu avocado pe care vă recomand să le încercați:
Pastă de avocado cu miez de nucă – rețetă tartinabilă de post
Pate din legume crude și avocado – rețetă cu beneficii
Tartă cu cremă de avocado, fără zahăr și făină
Trufe din avocado și cacao – desert sănătos și sățios, fără zahăr
Pastă de avocado cu tahini și roșii - rețetă
Ingrediente
- 1 avocado copt bine
- 1 linguriță de tahini
- 3 roșii cherry
- 1/4 ardei kapia
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- sare și piper, după gust
Mod preparare rețetă
- Tăiați avocado în două, îndepărtați sâmburele și colectați pulpa cu o lingură.
- Puneți pulpa de avocado într-un bol și adăugați peste ea sucul proaspăt stors de la lămâie.
- Pasați bin avocado cu o furculiță, până se face pastă. Adăugați tahini, roșiile cherry tăiate în sferturi și ardeiul kapia tăiat fâșii sau cubulețe mici.
- Amestecați bine și asezonați cu sare și piper, după gust.