PATEU de TOFU cu SPANAC și USTUROI – gata în 5 minute

Pateul de tofu și spanac este foarte ușor de făcut în casă. Aveți nevoie de 2 pachete de tofu natur, de 2 mâini de spanac, puțină ceapă și usturoi.

Se procesează totul în blender până rezultă o pastă cremoasă, tartinabilă. Este gata în 5 minute!

Pateu de tofu si spanac: imagine sugestivă

Tofu constituie o bază simplă pentru paste sau pateuri vegetale făcute în casă. Este o sursă valoroasă de proteine, mai ales pentru vegetarieni. Nu conține colesterol, nici gluten și are un conținut redus de calorii.

Atenție, tofu are și unele contraindicații. De pildă, persoanele cu rinită alergică, febra fânului, astm sau alergie la lapte pot fi alergice și la produsele din soia. Simptomele de alergie la soia pot însemna mâncărimi sau urticarie în jurul cavității bucale sau chiar șoc anafilactic.

Dacă luați estrogen, Tamoxifen (pentru cancer), medicamente pentru subțierea sângelui (ex. Warfarină) sau antidepresive, consumați soia cu moderație sau evitați-o complet. Fitoestrogenii din soia pot interacționa cu eficiența acestor medicamente.

Pateu de tofu cu spanac – rețetă

Ingrediente

• 400 g de tofu natur
• 2 mâini de baby spanac
• ½ ceapă
• 2 căței de usturoi
• 40 ml de suc de lămâie
• 50 g de ulei
• opțional: 6-7 frunze de busuioc verde

Preparare

Pentru a pregăti această pastă de tofu cu spanac, aveți nevoie de un robot de bucătărie cu lama S, sau de un blender.

Scurgeți tofu de excesul de lichid. Tăiați calupurile în cubulețe mici și puneți-le în vasul robotului. Adăugați frunzele de spanac spălate și stoarse bine (sau chiar lăsate la zvântat). Puneți, ceapa și usturoiul tăiate felii, sucul de lămâie proaspăt stors și uleiul.

Mixați câteva minute, până rezultă o compoziție omogenă, cât mai fină. Dacă doriți să îi dați o consistență mai densă, puteți adăuga 2-3 lingurițe de tărâțe de psyllium, sau fulgi de drojdie de bere (au un gust subtil de brânză).

Moduri de servire

Pateul de tofu și spanac se poate servi ca aperitiv, la micul-dejun, sau ca gustare între mese. Se întinde pe pâine și se servește cu roșii, ardei, castraveți, măsline, sau simplu.

Se poate folosi și ca sos pentru lipii, shaorma, sandviciuri sau paste.

Cumpără de aici:

Surse:

1. Sanovita, Pastă de tofu cu spanac: https://www.sanovita.ro/blog/pasta-de-tofu-cu-spanac-reteta-video/
2. Malia Frey , Tofu Nutrition Facts Calories, Carbs and Health Benefits of Tofu, Very Well Fit: https://www.verywellfit.com/tofu-nutrition-facts-calories-and-health-benefits-4113988
3. Megan Ware, Natalie Olsen, Everything you need to know about tofu, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/278340.php

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.