„Paste” din dovlecei cruzi cu sos de nuci fără ulei – rețetă pentru Postul Mare
Aceste paste din dovlecei cu nuci pot fi o mâncare potrivită pentru Postul Mare, când se mănâncă fără ulei de luni până vineri.
Rețeta nu dezamăgește, în ciuda ingredientelor simple pe care le le conține. Nici nu îți dai seama că lipsește ulei, sau mai bine-zis, chiar nu lipsește.
Orice mâncare fără ulei este mai sănătoasă, având un conținut mai mic de grăsimi și calorii. Iar dacă este făcută din crudități, cu atât mai bine!
Pastele din legume sunt o alternativă inedită la pastele din făină. Aceste paste din dovlecei și nuci sunt hrănitoare și sățioase.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
„Paste” din dovlecei și morcov, cu sos de roșii și nuci – rețetă fără foc
„Paste” din dovlecei cu sos de avocado
„Spaghete” din dovlecei – o alternativă sănătoasă pentru pastele din comerț
„Paste” din dovlecel crud cu nuci
Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU PASTE
- 4-6 zucchini sau dovlecei
- 5-10 roșii cherry
INGREDIENTE PENTRU SOS
- 150 g de dovlecei sau zucchini
- 3 căței de usturoi
- 70 g de nuci
- 60 ml de apă
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1 mână de spanac sau busuioc verde
- 1/2 linguriță de sare
Mod preparare rețetă
- Pregătiți mai întâi sosul, care este un fel de pesto. Puneți toate ingredientele în vasul unui robot cu lama S și mixați până când acestea se pulverizează complet. Trebuie să rezulte o compoziție fină. Dacă vreți un sos texturat, folosiți puncția de „pulsare". Aceasta vă va ajuta să obțineți un pesto cu bucăți de nuci tocate grosier.
- Pregătiți acum pastele. Dacă folosiți dovlecei/zucchini bio, spălați-i bine și nu-i mai curățați de coajă. În caz contrar, va trebui să îi decojiți.
- Cu ajutorul unui aparat de spiralat sau decojit legumele, tăiați dovleceii în fâșii subțiri, care arată ca niște paste.
- Puneți pastele de dovlecei într-un bol încăpător. Adăugați sosul preparat anterior și amestecați totul foarte bine. Gustați de sare.
- Spălați și tăiați roșiile cherry în două sau în sferturi și incorporați-le ușor în paste.