„Spaghete” din DOVLECEI – o alternativă sănătoasă pentru pastele din comerț

Spaghetele sunt gustoase, însă nu și foarte sănătoase, deoarece sunt preparate din făină rafinată. Știați că putem obține „paste” și din legume sau fructe?

Autorii de rețete raw-vegan sunt foarte atrași de această metodă inedită de a înlocui pastele tradiționale cu legume. Avantajul cel mai mare este că aceste „paste” nu trebuie fierte sau gătite în vreun fel.

Spaghete de Dovlecei

Spaghete de Dovlecei

Se prepară crude. De aceea sunt și foarte hrănitoare și sănătoase. Durata de pregătire este de 15 minute. Se mai numesc tăiței sau tagliatelle, după rețeta italienilor.

Paste din dovlecei și castraveți – rețetă

Puteți folosi doar dovlecei, sau doar castraveți. Aceste două legume se combină însă foarte bine, de aceea pot fi folosite împreună.

Ingrediente

• 2 dovlecei
• 3 castraveți
• sos de roșii sau alt sos

Preparare

Pentru a obține aspectul de tăiței sau spaghete, se pot folosi mai multe ustensile: aparatul/mașina de spiralat legume care se poate găsi în unele magazine, spiralizorul sau spiralatorul (un aparat care face fășii foarte fine, sau un cuțit de decojit legumele care are forme speciale pentru a face legumele fideluță.

Dovleceii și castraveții trebuie curățați înainte de coajă, pentru a nu amărî mâncarea. După ce i-ați făcut spaghette, puneți-i într-un bol.

Se pot servi cu un sos de roșii, usturoi, cimbru, nuci caju și puțină apă, preparat la blender.

La fel de bun este și sosul de fistic, obținut după o rețetă din cartea doctorului Pavel Chirilă “Nu Hrăni Cancerul!”: 50 g de fistic crud, mixat în blender cu ½ roșie, 3 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, ½ linguriță de sare, 30 ml de suc de lămâie, 2 lingurițe de busuioc și puțină apă, cât să obțineți un sos lichid. Se poate adăuga și 1 lingură de fulgi de drojdie de bere.

Pastele de legume cu sos trebuie servite imediat. Pot fi păstrate la frigider în vase de sticlă, maxim 2 ore.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.