Pâinici făcute în tigaie, fără făină, fără carbohidrați – doar 2 ingrediente!

Aceste pâinici vor fi o revelație pentru persoanele care nu pot mânca pâine obișnuită, din grâu sau alte cereale.

Nu conțin niciun tip de făină și totodată au foarte puțini carbohidrați. 

Painici din 2 ingrediente fara faina - slabe in carbohidrati

Painici din 2 ingrediente fara faina – slabe in carbohidrati: Azerbaijan stockers

Rețeta presupune utilizarea a două ingrediente de bază: ou și unt de arahide. Atât! Veți fi surprinși să descoperiți cât de pufoase ies aceste pâinici!

Sunt bogate în nutrienți și foarte hrănitoare. Spre deosebire de pâinea albă, au un conținut crescut de proteine și grăsimi și țin câteva ore bune de foame. 

Recomand aceste pâinici persoanelor cu diabet, intoleranță la gluten sau alte afecțiuni în care nu este recomandată pâinea din făină albă.

Pot fi transformate și într-o pâine dulce dacă adăugați un pic de îndulcitor în ele în loc de sare.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine fără făină pe care vă recomand să le încercați:

Pâinici pufoase fără făină de cereale și ulei, slabe în carbohidrați
Pâine din mei 100% naturală – fără gluten, fără amidonuri
Pâine de hrișcă și năut, bogată în fibre și proteine – fără gluten, fără ulei
Pâine din semințe de in, coaptă în borcan în 2 minute – fără făină, bună și pentru diabetici

Pâinici fără carbohidrați - rețetă

Categorie Side Dish
Servings 2

Ingrediente
  

  • 2 linguri de unt de arahide moale
  • 1 ou
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți untul de arahide într-un bol mic.
  • Adăugați praful de copt și sarea.
  • Puneți oul și amestecați ingredientele cu un tel mic. Compoziția trebuie să fie omogenă și fină.
  • Ungeți o tigaie cu puțin ulei sau unt.
  • Așezați în ea două inele culinare termorezistente mici - pot fi pătrate, rotunde etc. Distribuiți compoziția în mod egal în cele două forme.
  • Nivelați și presărați câteva semințe pe deasupra, dacă vreți.
  • Puneți capacul și așezați tigaia pe foc. Coaceți pâinicile 8 minute pe o parte, sau până când s-au umflat și s-au rumenit la bază.
  • Scoateți formele și întoarceți-le cu o paletă pe cealaltă parte.
  • Lăsați pâinicile încă 5 minute, sau până când sunt gata.
  • După ce s-au răcorit pot fi servite.

Notă

Aceste pâinici din ou și unt de arahide pot fi folosite pentru asamblarea de sandvișuri, burgeri, pentru tartine, sau pot fi consumate ca atare, în locul pâinii obișnuite.
Dacă nu aveți inele / forme speciale pentru a coace pâinicile, puteți pune compoziția în tigaie cu o lingură, dându-le forme rotunde. Vor arăta ca niște turtițe sau clătite mai groase.
Untul de arahide poate fi înlocuit cu unt de migdale, unt de nuci românești sau tahini - preferabil făcute în casă.
Sursă rețetă: Eliana Flores, Pancitos sin carbohidratos: https://www.facebook.com/100078680691709/videos/902993144689691

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.