Fursecuri din fulgi de cocos – doar 2 ingrediente, fără zahăr, făină, ulei!
Aceste fursecuri din fulgi de cocos se fac doar din două ingrediente: fulgi de cocos și ou. Aromele și îndulcitorii sunt opționali.
Este una din cele mai simple rețete pe care le-am încercat vreodată. Se prepară în câteva minute. Puteți coace fursecurile la air fryer sau în cuptor.
Sunt un dulce sau o gustare sănătoasă și sățioasă, mult mai bună decât alte ronțăieli din comerț care au mult zahăr, multă făină, grăsimi saturate și alți aditivi.
Pot fi oferite și copiiilor. Fulgii de cocos au o dulceață naturală, de aceea îndulcitorul este opțional.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri pe care vă recomand să le încercați:
Biscuiți din ciocolată și fulgi de cocos, la rece – fără făină și zahăr adăugat
Prăjitură din banane, cacao și cocos – fără zahăr, gluten, ouă sau lactoză
Prăjitură cu brânză, lămâie și cocos – fără zahăr, făină, ule
Fursecuri cu lămâie și cocos (fără zahăr și făină)
Fursecuri din cocos – rețetă
Ingrediente
- 80 g de fulgi de cocos
- 1 ou
- esență de rom
- 3 picături de stevia lichidă (extract de stevie)
Mod preparare rețetă
- Spargeți oul într-un bol și bateți-l bine cu o furculiță, până devine spumos.
- Adăugați fulgii de cocos și amestecați bine cu o lingură.
- Puteți adăuga și câteva ingrediente opționale, precum esență de rom (sau vanilie) și un îndulcitor. Eu am folosit îndulcitor lichid din stevia.
- Compoziția omogenizată se modelează între palme sub formă de fursecuri. Eu am obținut 10 bucăți. Voi le puteți face mai mici sau mai mari.
- Le-am copt la friteuza cu aer cald (air fyer), la 170 de grade Celsius. câte 5 minute pe o parte și încă 2 minute pe cealaltă parte. Atât de repede se fac! Stați cu ochii pe ei să nu îi ardeți. Se pot coace și în cuptor.
- Lăsați-i să se răcească înainte de a-i servi, deoarece cât sunt calzi au o textură fragedă.