Ai 1 măr și 2 ouă? Fă aceste gogoși slab calorice! Fără zahăr, făină și ulei
Gogoșile sunt delicioase și nimeni nu le poate rezista. Din păcate, rețeta tradițională presupune utilizarea de ingrediente care nu mai sunt adecvate pentru dieta multora dintre noi, precum făină sau zahăr.
În plus, sunt prăjite în ulei și au o mulțime de calorii și carbohidrați.
În rândurile de mai jos vă prezint o rețetă mult mai reușită. Acest gogoși nu conțin zahăr, nici făină, nici măcar ulei. Se fac din măr, ou și fulgi de ovăz și se coc în cuptor.
Cine a spus că deserturile nu pot fi sănătoase? Încercați rețeta și spuneți-ne dacă v-a plăcut. În cazul în care aveți diabet, puteți înlocui făina de ovăz cu făină de migdale.
Iar dacă nu aveți mere în casă, puteți folosi o cantitate egală de banane.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de gogoși sănătoase, fără zahăr și făină, pe care vă recomand să le încercați:
Gogoși din măr și ovăz fără zahăr – doar 2 ingrediente, 2 minute
1 banană, 1 pahar de iaurt și fulgi de ovăz – gogoși la cuptor fără zahăr și gluten
Cele mai sănătoase gogoși din lume – fără zahăr și ulei!
Gogoși cu măr și ovăz – rețetă
Ingrediente
- 180 g de mere decojite
- 100 g de fulgi de ovăz măcinați
- 2 ouă
- 1/2 pliculeț de praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
Glazură (opțională)
- 1 lingură de eritritol pudră (măcinat prin râșniță) (sau alt îndulcitor)
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
Mod preparare rețetă
- Primul pas este să pui fulgii de ovăz într-un blender și să mixezi câteva secunde, până când se fac pulbere.
- Al doilea pas este să adaugă merele decojite și tăiate cubulețe. Pune tot acum ouăle, praful de copt și scorțișoara.
- Mixează câteva secunde, până când obții o compoziție fină și omogenă.
- Toarnă direct cu vasul blenderului compoziția în formele de gogoși. Pe piață există forme din silicon cu orificii speciale pentru gogoși. Distribuie compoziția în mod egal în 6 orificii.
- Pasul următor este să dai tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 12 minute. Stai cu ochii pe ele să nu se ardă. Sunt gata când au devenit ușor rumene.
- După ce s-au răcorit puțin, scoate-le din formă.
- Ultimul pas este opțional, însă merită. Amestecă într-un bol eritritolul cu scorțișoara și dă gogoșile prin pudra obținută. Vor fi mult mai dulci și savuroase!