Gogoșile cu brânză sărată sunt deosebit de gustoase. Le preferă de obicei adulții, dar și printre copii se găsesc doritori. Rețeta pe care v-o prezint mai jos se face cu telemea. Însă voi puteți folosi orice alt fel de brânză, […]
![Gogosi cu telemea, fara zahar](https://lataifas.ro/lataifas.ro/wp-content/uploads/2024/03/Gogosi-cu-telemea-fara-zahar-150x150.jpg)
Gogoșile cu brânză sărată sunt deosebit de gustoase. Le preferă de obicei adulții, dar și printre copii se găsesc doritori. Rețeta pe care v-o prezint mai jos se face cu telemea. Însă voi puteți folosi orice alt fel de brânză, […]
Aceste gogoși sunt mult mai sănătoase decât varianta tradițională. Și chiar se prepară mai repede. Nu conțin făină, nici zahăr, nici măcar ulei! Pot fi un desert sau o gustare hrănitoare pentru adulți și copii deopotrivă. Le recomand celor care […]
Gogoșile sunt delicioase și nimeni nu le poate rezista. Din păcate, rețeta tradițională presupune utilizarea de ingrediente care nu mai sunt adecvate pentru dieta multora dintre noi, precum făină sau zahăr. În plus, sunt prăjite în ulei și au o […]
Dovleacul este în sezon și este bine să profităm! Acest fruct este plin de vitamine și savoare! Îl putem coace în cuptor cu diferite mirodenii, sau îl putem include în aluaturi. Din dovleacul plăcintar putem face plăcinte, tarte, prăjituri, clătite, […]
Chiar dacă nu conțin făină, nici zahăr sau ulei, aceste gogoși sunt destul de reușite. Au o textură moale și o dulceață naturală moderată, dată de banană. Cum să faci gogoși fără gluten și fără prăjeală Gogoșile din ovăz sunt […]
Spre deosebire de gogoșile clasice, cele prezentate mai jos au mai multe avantaje. În primul rând, nu conțin făină de grâu, nici zahăr sau ulei. Aceste ingrediente sugerează că desertul obținut este cât se poate de sănătos și potrivit pentru […]
Gogoșile sunt preferatele tuturor. Chiar și cele de post pot ieși la fel de gustoase dacă urmezei rețeta de mai jos. Ingredientul-cheie este iaurtul de cocos. Acesta se găsește în magazinele mari, precum Lidl. Dar poate fi făcut și în […]
Tot mai multe produse de panificație sunt făcute astăzi din ovăz. Sau cel puțin au un adaos de fulgi sau făină de ovăz. Găsim sau putem face biscuiți din ovăz, terciuri sau budinci din ovăz, pâine, clătite, fursecuri, gogoși, brioșe […]
Îmbunătățirea dietei înseamnă în mod automat îmbunătățirea sănătății și a stării de bine. Acest lucru necesită timp și perseverență. Nu ne putem schimba dintr-o dată întregul regim alimentar. Însă putem începe de la fiecare masă, făcând-o mai sănătoasă. Nici măcar […]
Pe trotuare pașii noștri încep să foșnească de frunzele uscate. Este semn că toamna a venit la noi. Acest anotimp nu vine însă niciodată cu mâinile goale. Piețele și aprozarele abundă în gogoșari, gogonele verzi, struguri și dovleac plăcintar. Câte […]
Am găsit o rețetă foarte bună de gogoși de post, coapte în cuptor. Dacă țineți regim, folosiți mai puțin zahăr, sau înlocuiți-l cu stevia. De asemenea, puteți folosi făină integrală sau de ovăz pentru a obține niște gogoși mai dietetice […]
Gogoșile coapte la cuptor sunt o alternativă mult mai sănătoasă decât cele prăjite în ulei, și implicit o variantă mult mai atractivă pentru cei care sunt la dietă sau se feresc să mănânce prăjeli. Veți vedea că, deși sunt făcute […]
În foarte multe țări (China, India, Italia), florie de dovleac sunt nu doar admirate, ci și mâncate. Italienii au câteva rețete interesante. Gogoșile cu flori de dovleac și florile de dovlecel pane sunt cu adevărat o specialitate. Cei care au […]
Gogoşile au fost întotdeauna un desert popular, îndrăgit atât de copii, cât şi de adulţi. Patiseriile nu prea ne mai vând gogoşi în ultima vreme, ci covrigi. Asta nu înseamnă că ele au dispărut cu totul. Gogoşile greceşti se numesc […]