Clătite pufoase din hrișcă și apă minerală – rețetă fără zahăr, gluten, lactoză, ouă

Aceste clătite din hrișcă și apă minerală sunt foarte reușite. Rețeta este propusă Crina Moica – autoare și creatoare de rețete fără zahăr, gluteni sau alți alergeni.

Pentru a vedea rețetele puteți accesa pagina sa de Facebook

Clatite cu hrisca - fara zahar, gluten, oua

Clatite cu hrisca – fara zahar, gluten, oua: David Ashleydale

Clătitele din hrișcă recomandate de Crina nu conțin ouă, făină de cereale, zahăr sau lactate. Sunt deosebit de bune la gust și au o textură impresionantă.

Deși nu au în compoziție făină cu gluten, nu ies umede la interior. Dimpotrivă, sunt surprinzător de pufoase.

Făina de hrișcă se găsește de cumpărat online sau la magazinele cu profil naturist. Este foarte sănătoasă și potrivită pentru diferite diete speciale.

Clătite pufoase din hrișcă – rețetă

Ingrediente

  • 150 g de făină de hrișcă
  • 200 g de banane
  • 100 g de apă minerală
  • 1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare

Decojiți bananele și pasați-le cu o furculiță cât mai bine. Dacă vreți să obțineți o masă mai fină, folosiți blenderul vertical.

Puneți pasta de banane într-un bol. Adăugați apa minerală și omogenizați cu un tel. Incorporați făina de hrișcă.

Puteți pune și puțină scorțișoară, pentru o aromă distinctă.

Ungeți tigaia cu o pensulă înmuiată în ulei. Puneți câte puțină compoziție în tigaia încinsă și coaceți fiecare clătită câteva minute pe fiecare parte.

Clătitele din hrișcă făcute după această rețetă au o textură pufoasă, datorată apei minerale.

Sunt dulci și aromate, grație bananelor. Dacă ați eliminat zahărul din dietă, cu siguranță aceste clătite vi se vor părea suficient de dulci.

Le puteți servi cu unt de arahide/migdale/nuci, cu cremă de brânză, cu unt, cu diverse gemuri, cu ciocolată neagră topită sau siropuri din fructe fără zahăr.

Le puteți umple, rula și tăia în două pentru un pachețel dulce, sănătos și sățios.

Sunt delicioase atât calde, cât și reci. Își păstrează textura moale și după ce se răcesc.

Note și sugestii

În compoziția acestor clătite se pot adăuga și alte arome, precum vanilie, rom, portocale sau lămâie.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu hrișcă pe care vă invit să le probați:

Ruladă din hrișcă, nuci și banane – desert de post fără zahăr, gluten, ulei
Pâine fără gluten – din hrișcă și ovăz
Biscuiți din făină de hrișcă și cacao (fără gluten)
Clătite din hrișcă și banane – fără zahăr, gluten sau ouă (video)

Sursă rețetă: Felie din Natură – fără gluten, zahăr alergeni, Pancakes cu banane și făină de hrișcă: https://www.facebook.com/feliedinnatura/posts/pfbid0rULph3UFEwCpcMKDdsX5uo5EASbVAdEBcgmrsvrR1T3Zz98MbdraufB42G3qwhuxl

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.