Biscuiți din banane, nuci și cacao – doar 3 ingrediente!

Acești biscuiți din banane și nuci se fac doar din 3 ingrediente principale: banane, nuci și roșcove.

Mai simplu de atât nici nu se poate! Nu conțin făină de grâu sau de alte cereale. Nu au zahăr, nici ulei sau altă grăsime. Sunt cât se poate de hrănitori și sănătoși. 

Biscuiti din banane, nuci si cacao - doar 3 ingrediente

Biscuiti din banane, nuci si cacao – doar 3 ingrediente: Jcomp

Puteți folosi diferite arome pentru a diversifica rețeta. Sau puteți înlocui nucile cu alune, migdale sau chiar cu semințe măcinate (dovleac, floarea-soarelui).

În compoziție se pot adăuga stafide, merișoare, coacăze sau afine uscate, sau bucăți de ciocolată neagră.

Biscuiți din banane și nuci – rețetă

Ingrediente

  • 150 g de nuci
  • 2 banane coapte bine
  • 2 linguri de pudră de cacao sau roșcove
  • 1 lingură de îndulcitor (ex. stevia)
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată

Mod de preparare

Aprindeți cuptorul la 160 de grade Celsius cu căldură sus și jos. Rețeta se face atât de rapid încât trebuie să aveți cuptorul preîncălzit. Pregătiți și tava cuptorului, pe care trebuie să o tapetați cu hârtie de copt.

Mai întâi trebuie să mărunțiți nucile. Puneți-le în vasul unui mini-tocător sau blender cu lama S. Mixați până când se macină complet.

Adăugați apoi bananele decojite și rupte bucăți. Puneți scorțișoara, îndulcitorul și alte arome preferate, dacă vreți. Nu uitați să adăugați și un praf de sare.

Mixați din nou, până când bananele se transformă în pastă. Transferați compoziția într-un bol pentru a o amesteca mai bine. Adăugați pudra de cacao sau roșcove, trecută printr-o sită.

Omogenizați compoziția cu o paletă. Fiind moale și lipicioasă, este indicat să folosiți un poș sau o pungă pe care să o tăiați în vârf.

Umpleți-o cu aluat și formați biscuiții direct pe foaia de copt. Dacă folosiți o lingură vor ieși plate și fără un aspect uniform.

După ce ați umplut tava, introduceți-o în cuptor pentru jumătate de oră la 160 de grade Celsius.

Biscuiții trebuie lăsați să se răcească complet înainte de a-i servi. Sunt moi și delicați, dar au o textură plăcută.

Păstrați-i într-o caserolă, în frigider. Îi puteți servi ca desert sau ca gustare. Copiii îi vor îndrăgi datorită aromei și a culorii care îi duce cu gândul la ciocolată.

Dacă faceți acești biscuiți pentru copii, este recomandat să folosiți pudră de roșcove (carob). Aceasta nu conține cofeină precum cacaua și este mai dulce și mai bogată în minerale.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți de post fără zahăr și făină:

Biscuiți din ovăz și semințe de dovleac (fără gluten)
Biscuiți dulci din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)
Biscuiți de post fără foc – din 3 ingrediente
Biscuiți cu cacao fără coacere, fără zahăr și gluten

Sursă articol: Otilia Dumitrescu, Biscuiți simpli, fără făină albă, zahăr și ulei: https://www.youtube.com/watch?v=SQ79S_DbuNI&ab_channel=OtiliaDumitrescu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.