Prăjitură cu ciocolată și nucă de cocos, la rece – fără făină și zahăr

Această prăjitură cu ciocolată și nucă de cocos se prepară la rece, fără cuptor, fără aragaz. Conține doar ingrediente natural. 

Este un desert potrivit pentru copii și pentru adulții care au adoptat o dietă sănătoasă și naturală. Nu conține zahăr, nici făină.

Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos, la rece – fara faina si zahar

Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos, la rece – fara faina si zahar: Marco Verch Professional Photographer

Îl recomandăm și celor care au intoleranță la gluten sau boala celiacă. Se poate prepara și în varianta vegană (de post). O să găsiți alternative în acest sens la finalul articolului. 

Prăjitură cu ciocolată și nucă de cocos – rețetă

Ingrediente pentru stratul de ciocolată:

  • 100 g de curmale
  • 20 g de unt de arahide
  • 30 g de fulgi de cocos
  • 20 g de pudră de cacao

Ingrediente pentru stratul de cocos:

  • 150 g de iaurt
  • 50 g de miere
  • 30 g de ulei de cocos lichid
  • 90 g de fulgi de cocos

Mod de preparare

Pregătiți mai întâi stratul de ciocolată. Curmalele trebuie desfăcute și desâmburate dacă este cazul. Dacă sunt foarte uscate, trebuie hidratate în apă fierbinte câteva minute. Se storc bine și se pun în vasul blenderului împreună cu untul de arahide, fulgii de cocos și pudra de cacao.

Dacă ați înmuiat curmalele înainte, poate fi nevoie să creșteți cantitatea de fulgi de cocos sau să reduceți cantitatea de unt de arahide.

Mixați până când curmalele se mărunțesc și rezultă o compoziție lipicioasă.

Transferați pasta într-o formă/tavă/caserolă pătrată sau dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt (care să vină peste marginile formei).

Autoarea rețetei a folosit un vas yena oval de 23×12 cm. Presați compoziția cu degetele sau cu dosul unei linguri într-un strat compact și omogen.

Pregătiți acum stratul de cocos. Amestecați toate ingredientele din listă într-un bol. Presați compoziția peste stratul de ciocolată.

Dați prăjitura la frigider. Trebuie să stea la rece cel puțin o oră pentru a se întări. O puteți lăsa peste noapte.

Trageți de marginile hârtiei pentru a scoate prăjitura din tavă. Se taie pătrate.

Această prăjitură se poate servi ca atare, sau cu o glazură din ciocolată neagră topită.

Note și sugestii

Curmalele pot fi înlocuite cu alte fructe lipicioase, precum prune uscate, caise uscate sau stafide.

Untul de arahide poate fi înlocuit cu tahini sau cu unt de migdale.

Mierea poate fi înlocuită cu sirop de arțar, agave, curmale etc.

Pudra de cacao poate fi substituită cu pudră de roșcove (carob).

În ceea ce privește stratul de cocos, iaurtul poate fi înlocuit cu iaurt de cocos sau lapte de cocos la conservă metalică (partea solidă și cremoasă) dacă aveți intoleranță la lactoză sau vreți o prăjitură vegană.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu nucă de cocos, fără zahăr și făină (gluten):

Prăjitură delicioasă cu fulgi de cocos (fără zahăr și făină)
Prăjitură cu iaurt și fulgi de cocos, fără zahăr și făină (keto, diabet)
Prăjitură keto din iaurt și cocos – fără zahăr și făină
Prăjitură pufoasă cu nucă de cocos, fără făină și ulei

Rețetă preluată din: Cosmidelights, Prăjitură cu nucă de cocos: https://www.instagram.com/p/CxInUvOMmFe/?e=3cb98d3d-372f-4e3e-9af4-d8ce0cb495ce&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.