Prăjitură delicioasă cu fulgi de cocos (fără zahăr și făină)

Multă lume iubește gustul de cocos și folosește fulgii de cocos în prăjituri. Este o alegere excelentă, mai ales dacă vreți să excludeți făina.

Prăjitura cu fulgi de cocos prezentată mai jos nu conține nici făină de cereale, nici zahăr sau ulei.

Prajitura cu fulgi de cocos fara zahar si faina

Imagine sugestiva: Prajitura cu fulgi de cocos fara zahar si faina: Azerbaijan stockers

O recomandăm persoanelor care au sensibilitate la gluten, precum și diabeticilor.

Dacă țineți cură de slăbire, luați în calcul numărul de calorii prezentat la finalul articolului.

Prăjitură cu fulgi de cocos – rețetă

Ingrediente

• 3 ouă
• 350 ml de smântână slabă sau lapte
• 300 g de fulgi de cocos
• 1 linguriță de praf de copt
• 4-5 linguri de stevia, eritritol sau alt îndulcitor
• 1 praf de sare
• 1 linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol. Presărați peste ele sarea și bateți-le cu telul până se fac spumă. Adăugați îndulcitorul și esența de vanilie. Omogenizați bine compoziția.

Turnați apoi smântâna și amestecați. Incorporați la final fulgii de cocos cu o paletă sau lingură.

Compoziția finală va fi destul de groasă. Acoperiți bolul cu o folie de plastic și lăsați compoziția să stea 10-20 de minute în repaos. În acest interval, fulgii de cocos vor absorbi lichidul.

Adăugați praful de copt și amestecați din nou foarte bine totul cu paleta.

Tapetați o tavă/formă pătrată cu hârtie de copt. Puteți folosi o tavă rotundă dacă vreți. Autoarea rețetei a utilizat un vas yena păteat de 20 x 20 cm.

Transferați compoziția în tavă și nivelați deasupra cu dosul lingurii. Dați prăjitura în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius. După 35-40 de minute ar trebui să fie gata.

O puteți rumeni mai mult sau mai puțin, după preferință. Scoateți prăjitura din tavă și desprindeți hârtia de copt.

După ce s-a răcit complet se taie pătrate sau felii, ca pe tort dacă ați făcut-o într-o tavă rotundă.

Prăjitura cu nucă de cocos este densă, fragedă și aromată. Are un gust bogat și satisface repede pofta de dulce.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură cu cocos fără zahăr și făină:

Clătite din ouă, banane și fulgi de cocos – fără zahăr și făină
Brioșe din brânză și cocos – fără zahăr și făină
Fursecuri cu lămâie și cocos (fără zahăr și făină)
Prăjitură keto din iaurt și cocos – fără zahăr și făină
Prăjitură cu iaurt și fulgi de cocos, fără zahăr și făină (keto, diabet)

Informații nutriționale

100 de grame din această prăjitură la care s-a folosit smântână de 10% și 100 g de eritritol au:

• 247,71 kilocalorii
• 7 g de proteine
• 19,85 g de grăsimi
• 10,7 g de carbohidrați

Sursă articol: Gătit Acasă, Rețetă tort cu nucă de cocos fără făină: https://www.youtube.com/watch?v=0gbfwut5W7k&ab_channel=KochenzuHause

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.