Brioșe din brânză și cocos – fără zahăr și făină
O idee nouă de mic-dejun dulce și hrănitor pe care te invităm să o încerci este această rețetă de brioșe din brânză și cocos.
Se face fără făină, fără zahăr și fără ulei.
O recomandăm persoanelor cu intoleranță la gluten sau boala celiacă, precum și celor care au diabet sau au renunțat la zahăr.
Cuprins
Brioșe din brânză și cocos – rețetă
Ingrediente
• 400 g de brânză de vaci sau ricotta / 400 g ricotta cheese
• 1 ou / 1 egg
• 100 ml de lapte / 100 ml milk
• 40 g de făină de cocos / 40 g coconut flour
• 2-3 linguri de stevia sau eritritol / 2-3 tablespoons stevia or erythritol
Mod de preparare
Puneți brânza într-un bol. Adăugați îndulcitorul și pasați-o bine, cu o furculiță.
Spargeți oul într-un alt vas. Adăugați laptele și bateți-le cu mixerul.
Turnați acest amestec peste compoziția de brânză.
Omogenizați. Trebuie să obțineți o cremă fină.
Incorporați fulgii de cocos cu mixerul.
Compoziția trebuie să fie groasă și omogenă.
Dacă vreți, puteți adăuga merișoare, stafide, chipsuri de ciocolată, bucăți de căpșuni, banane sau fructe confiate.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ungeți formele de brioșe cu ulei.
Distribuiți compoziția în fiecare formă. Umpleți-le până sus și nivelați la suprafață cu dosul lingurii.
Dați tava în cuptorul încins pentru un sfert de oră.
Brioșele sunt gata când au devenit ferme. Se vor crăpa puțin la suprafață.
Lăsați-le să se răcorească înainte de a le scoate din formă.
Le puteți servi ca atare sau cu un décor de frișcă, înghețată sau fructe.
Sunt fragede, moi și suave.
Le puteți consuma la micul-dejun, alături de o ceașcă de cafea, ceai sau iaurt.
Proteinele pe care le conțin vă vor asigura o sațietate mai îndelungată.
Sunt potrivite și ca gustare între mese sau ca desert, mai ales pentru mici.
100 de grame de brioșe făcute după această rețetă au în jur de 150 de kilocalorii.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr și făină:
Brioșe pentru slăbit, fără zahăr și făină
Brioșe pufoase cu ovăz și cocos – fără zahăr, făină sau ulei
Brioșe fără zahăr, făină sau ulei – din banane și ovăz
Sugarfree ricotta coconut muffins – recipe in english
Mix the ricotta cheese and the sweetener in a bowl.
Separately beat the egg and the milk with a hand mixer.
Pour this mixture into the cheese and stir to combine.
Add the coconut flakes and mix until smooth.
Distribute the batter in the muffin pan and bake them at 180 C for 15 minutes.
Sursă articol: Gătit Acasă, Mic dejun sănătos: https://www.youtube.com/watch?v=H-p1C93QJf0&ab_channel=KochenzuHause