Clătite din brânză de vaci, fără zahăr și făină – 1 g de carbohidrați (keto, diabet)

Fie că ați început o dietă fără zahăr și făină, fie că urmați deja o dietă low-carb sau keto, fie că vreți să slăbiți sau să vă mențineți greutatea, aceste clătite din brânză pot fi un desert potrivit pentru voi.

Recomandăm rețeta inclusiv celor care suferă de diabet sau au intoleranță la gluten.

Clatite cu branza fara zahar sau faina

Imagine sugestiva: Clatite cu branza fara zahar sau faina

Clătitele se fac din 3 ingrediente banale, ușor de procurat de la orice magazin alimentar, dacă nu le aveți deja în casă.

Compoziția nu conține nici un fel de făină. Aveți nevoie doar de ouă, brânză și tărâțe de psyllium. Acestea din urmă se găsesc de cumpărat la magazinele naturiste.

Comparativ cu clătitele tradiționale din făină și zahăr, acestea au mult mai puține calorii și carbohidrați. Sunt în schimb bogate în proteine și grăsimi, așa cum recomandă dieta keto.

Atunci când reduci carbohidrații rafinați la maxim și crești aportul de grăsimi și proteine slăbești mult mai rapid.

Clătite din brânză de vaci – rețetă

Ingrediente

  • 200 g de brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 1 lingură de tărâțe de psyllium măcinate

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le bine cu mixerul până se fac spumă.

Adăugați brânza de vaci și mixați din nou, până când dispar bucățile de brânză și rezultă o compoziție fină.

Incirporați la final tărâțele de psyllium pe care le-ați dat prin râșnița electrică de cafea.

Omogenizați compoziția și lăsați-o să stea la odihnit timp de 10 minute. În acest interval, tărâțele de psyllium vor mai absorbi din lichid și compoziția va deveni mai groasă și mai legată.

Puneți tiga ape foc și adăugți puțin ulei de cocos (sau alt ulei). Când s-a încins, turnați un polonic (sau 2 linguri) de compoziție și distribuiți-o puțin cu dosul polonicului/lingurii. clătita trebuie să fie cât mai uniformă.

Puteți face clătitele mai groase sau mai subțiri, după preferință. Se coc timp de 3-4 minute pe fiecare parte, sau până se rumenesc. Cele groase sunt mai pufoase și consistente.

Neavând zahăr sau alt îndulcitor în compoziție, clătitele acestea nu sunt foarte dulci.

Le puteți servi așa cum sunt, inclusiv la micul-dejun, deoarece au proteine și grăsimi și țin de saț.

Dacă le vreți ca desert, puneți-le un topping dulce, precum miere, gem, dulceață, sos de fructe.

Merg excelent și cu unt topit, iaurt sau smântână și fructe proaspete pe deasupra (banane, căpșuni, zmeură, afine etc.).

Informații nutriționale

100 g din clătitele făcute după rețeta de mai sus au:

  • 163,3 kilocalorii
  • 1,3 g de carbohidrați
  • 11 g de grăsimi
  • 14,1 g de proteine

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de clătite fără zahăr și făină, ideale pentru cura de slăbire:

4 ouă, 2 banane și nucă de cocos – clătite dietetice
Clătite din hrișcă și banane – fără zahăr, gluten sau ouă (video)
Clătite din ouă, banane și fulgi de cocos – fără zahăr și făină
Clătite cu dovleac, fără zahăr și făină

Sursă articol: Gătit Acasă, Rețetă de mic dejun pentru dietă sănătoasă cu 3 ingrediente: https://www.youtube.com/watch?v=1rUMv2m2q2Y&ab_channel=KochenzuHause

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]