Biscuiți fără făină, zahăr, lactate sau ulei, cu 1 g de carbohidrați (diabet, keto)

Este posibil să faci biscuiți fără făină deloc? Da, fără nici un fel de făină, fără zahăr, lactate și ulei.

Rețeta de mai jos este creată special pentru persoanele care urmează dieta keto, țin cură de slăbire sau au diabet.

Biscuiti keto

Imagine cu titlu sugestiv: Biscuiti keto

Este de asemenea o alegere excelentă pentru cei care au renunțat la zahăr, pentru cei care au intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză.

Biscuiții se fac doar din 5 ingrediente. Chiar dacă nu au deloc făină, acești biscuiți sunt bine legați și nu se sfărâmă. Liantul sunt ouăle.

Biscuiți fără zahăr, făină sau ulei – rețetă

Ingrediente

 • 2 ouă
 • 75 g de îndulcitor pudră
 • 65 g de pudră de cacao (neîndulcită)
 • 1 ½ lingurițe de esență de vanilie
 • 2 linguri de pudră de cacao
 • opțional: 1 praf de sare

Mod de preparare

Acești biscuiți keto se prepară foarte repede, de aceea trebuie să începeți cu preîncălzirea cuptorului, la 180 de grade Celsius.

Puneți toate ingredientele uscate într-un bol: îndulcitorul, pudra de cacao și sarea. Ideal ar fi să cerneți ingredientele uscate pentru a obține o textură mai fină. Amestecați bine cu telul.

În alt bol, mai încăpător, spargeți ouăle și bateți-le cu mixerul timp de un minut.

După ce ouăle au devenit spumoase, incorporați treptat amestecul de ingrediente uscate, mixând în continuare. La final incorporați esența de vanilie. Compoziția va groasă și lipicioasă.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Pentru a forma biscuiții, puteți folosi o cupă de înghețată. Sau îi puteți modela cu mâinile, dându-le o formă cât mai rotundă.

Așezați-i în tavă și aplatizați-i cu dosul lingurii. Compoziția se lipește de mâini și se lucrează greu, însă cu răbdare veți reuși. Încercați să faceți 18 biscuiți, pentru a obține valorile nutriționale per porție menționate mai jos.

Presărați la final biscuiții cu puțină sare (fulgi de sare grunjoasă), dacă vreți. Introduceți tava în cuptor și coaceți biscuiții timp de 10 minute.

Chiar dacă sunt moi și arată ca și cum ar fi nefăcuți, se vor întări după ce se răcesc. Autoarea rețetei ne sfătuiește să îi lăsăm în tavă să se răcească de tot și abia apoi să îi mutăm în alt recipient.

Informații nutriționale

Dacă obțineți 18 biscuiți din rețeta de mai sus, un biscuit are:

 • 3,2 g de carbohidrați totali
 • 1 g de carbohidrați neți
 • 29 de calorii
 • 2 g de grăsimi
 • 1,4 g de proteine

Note și sugestii

Dacă vreți să dați biscuiților mai multă textură și un gust mai intens de ciocolată, adăugați 40 g de chipsuri de ciocolată sau bucăți de ciocolată.

Dacă țineți cu dinții la numărul de carbohidrați și calorii ingerate într-o zi sau la o masă, asigurați-vă că pudra de cacao pe care o folosiți nu are adaos de zahăr sau alte ingrediente.

Îndulcitorul trebuie să fie neapărat pudră. Puteți folosi stevia, eritritol, aluloză sau Monk Fruit. Acestea au aproape zero calorii și carbohidrați. Dacă sunt granulate, dați-le prin râșnița electrică de cafea pentru a le transforma în pudră.

Pentru a schimba gustul acestor biscuiți, data viitoare puteți adăuga puțină scorțișoară sau coajă rasă de lămâie/citrice în compoziție.

Dacă nu vă plac biscuiții cu cacao, excludeți pudra de cacao și înlocuiți-o cu ½ linguriță de scorțișoară.

Sarea potențează dulceața biscuiților.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți fără zahăr și făină pentru dieta keto sau diabet:

Fursecuri keto din 2 ingrediente – fără făină, zahăr, lactate sau ulei
Fursecuri keto sub 1 g de carbohidrați neți
Fursecuri keto fără zahăr și făină – doar 3 ingrediente!
Fursecuri cu iaurt și afine – fără zahăr și făină (keto)
1 măr, 1 ou și 1 cană de brânză – fursecuri fără zahăr pentru slăbit

Sursă articol: Annie, Flourless Cookies, Keto Focus: https://www.ketofocus.com/recipes/flourless-cookies/ https://www.youtube.com/watch?v=UjtxkAHi4ik&ab_channel=KetoFocus

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.