Fursecuri keto fără zahăr și făină – doar 3 ingrediente!
Gustările dintre mese sau ronțăielile nu trebuie să îți afecteze nici glicemia, nici colesterolul, nici silueta.
Mai ales dacă ai diabet sau probleme cu greutatea.
Renunță la biscuiții din comerț și prepară propria versiune dietetică în casă.
Fursecurile keto fără zahăr și făină preparate după rețeta de mai jos pot fi o idee bună cu care să începi.
Keto vine de la „dieta ketogenică” și se referă la un regim alimentar bazat pe un aport minim de carbohidrați.
Consumul de proteine este moderat, iar cel de grăsimi este destul de mare.
Dieta keto ajută la arderea grăsimii corporale și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Este indicată persoanelor care au hiperlicemie, prediabet, diabet, rezistență la insulină, obezitate, boli cardiovasculare sau boli autoimune.
Fursecurile keto prezentate mai jos nu sunt doar low-carb. Nu conțin deloc făină, nici zahăr sau alte ingrediente clasice.
Se prepară din două ingrediente principale: făină de migdale și unt.
Faceți o probă fără nici un fel de îndulcitor și vedeți dacă sunt pe gustul vostru.
Dacă le vreți mai dulci, puteți folosi eritritol, un îndulcitor fără calorii, care nu ridică glicemia și insulina din sânge.
Cuprins
Fursecuri keto fără zahăr și făină – rețetă
Ingrediente
• 300 g de migdale măcinate (sau făină de migdale) / 300 g almond flour
• 150 g de unt moale / 150 g soft butter
• ½ linguriță de pudră de vanilie /1/2 teaspoon vanilla
Mod de preparare
Rețeta este super-simplă. Puneți făina de migdale, untul și vanilia în vasul blenderului sau robotului cu lama S.
Untul trebuie să fie moale, dar nu topit complet.
Mixați câteva secunde, până când obțineți o compoziție omogenă.
Întindeți o folie de plastic pe masă. Transferați compoziția pe ea. Așezați deasupra o altă folie de plastic și presați aluatul cu palmele.
Scopul este să obțineți o turtă uniformă, ca o pizza.
Dați aluatul la frigider și lăsați-l să stea la rece aproximativ 3 ore.
În acest interval, aluatul se va mai întări și veți lucra mai ușor cu el.
Scoateți foaia din frigider. Desfaceți folia alimentară de deasupra și de dedesubt.
Decupați fursecurile cu o formă rotundă, de stea, de inimă etc.
Sau puteți folosi un capac.
O altă variantă este să rupeți câte o bucățică din aluat și să îi dați o formă de bilă în palme.
Așezați fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru 10 minute.
Întrucât nu conțin lichide, nici făină cu gluten, fursecurile se coc foarte repede.
Sunt gata când au devenit aurii pe deasupra și ușor brune pe margini.
Almond butter keto cookies – recipe in english
Place the almond flour in a blender. Add the soft butter and vanilla. Mix until you get a firm consistency.
Put the dough in the fridge and leave it for 3 hours.
Roll the dough in small balls and place them on a cooking tray.
Cook the keto cookies at 160 C for about 10 minutes. They are ready when they get a nice golden color on top.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete keto la fel de ingenioase:
Fursecuri cu iaurt și afine – fără zahăr și făină (keto)
Fursecuri keto din albuș și nucă de cocos – fără zahăr și făină
Fursecuri keto cu brânză dulce, fără zahăr (sub 1 g de carbohidrați)
Fursecurile calde sunt foarte fragede. De aceea trebuie să le scoateți din tavă cu o spatulă doar după ce s-au răcit.
Fursecurile rotunde, făcute fără forme se vor crăpa la suprafață, ceea ce le va da un aspect deosebit.
Sunt aromați și parfumați. Sunt gustoși și foarte sățioși.
Merită să îi încercați, mai ales că nu vă afectează nici greutatea, nici zahărul din sânge.
Sursă articol: LCHF, Biscotti chetogenici senza dolcificante: https://www.youtube.com/watch?v=69IV16V6VHU&ab_channel=LCHFItalian