Fursecuri cu iaurt și afine – fără zahăr și făină (keto)

Aveți nevoie de mai puțin de 30 de minute pentru a face aceste fursecuri cu iaurt și afine.

Sunt o gustare potrivită pentru cei care au diabet sau intoleranță la gluten.

Fursecuri

Imagine cu titlu sugestiv: Brian Richardson

Nu mai puțin adecvate sunt pentru cei care țin cură de slăbire.

Rețeta este inspirată din dieta ketogenică (dieta keto).

Întrucât nu conțin făină de cereale, au foarte puțini carbohidrați (sub 2 g/fursec).

Un îndulcitor foarte bun pentru diabetici și nu numai este eritritolul. Acesta se găsește la magazinele naturiste, dar și în unele hypermarketuri (ex. Selgros).

Nu are aproape deloc calorii. Nu afectează nivelul zahărului din sânge, nici insulina.

FURSECURI CU IAURT ȘI AFINE – REȚETĂ

Nr. de porții: 14 fursecuri

INGREDIENTE

• 1 ou mare
• 82 g de iaurt grecesc
• 100 g de făină de migdale
• 28 g de făină de cocos
• 65 de eritritol
• 83 g de afine proaspete
• 2 linguri de unt topit
• 1 linguriță de extract de vanilie
• 1 linguriță de suc de lămâie
• ½ linguriță de praf de copt
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
• ¼ linguriță de sare
• coaja de la 1 lămâie mare

MOD DE PREPARARE

Spargeți oul într-un bol încăpător. Acesta trebuie să fie la temperatura camerei.

Adăugați peste el sucul de lămâie, coaja rasă de lămâie, extractul de vanilie și iaurtul.

Iaurtul trebuie să fie cremos. Dacă nu aveți iaurt grecesc, scurgeți bine iaurtul de zer înainte de a-l adăuga în compoziție.

Puneți la final îndulcitorul și sarea. Amestecați bine cu un tel.

Când compoziția s-a omogenizat, incorporați făina de migdale și făina de cocos. Adăugați praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Amestecați cu o lingură sau paletă de silicon.

Adăugați afinele spălate și uscate.

Amestecați ușor, pentru a nu zdrobi fructele.

Ultimul ingredient pe care trebuie să-l puneți în compoziție este untul topit.

Amestecați ultima dată, pentru omogenizarea compoziției.

Veți obține un aluat grosuț.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt.

Luați câte o lingură de aluat și puneți-o în tavă.

Puteți folosi o cupă de înghețată.

Aplatizați la final aluatul cu degetele, dându-le o formă rotundă cât mai frumoasă.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Fursecurile cu iaurt și afine trebuie să stea în cuptor circa 18-22 de minute.

Sunt gata când au devenit aurii și ușor rumene pe margini.

Lăsați-le să se răcească de tot înainte de a servi, altfel se vor sfărâma.

Fursecurile cu iaurt și afine sunt deosebit de moi și fragede.

Dat fiind că nu au deloc zahăr și făină cu gluten, au o textură reușită.

NOTE ȘI SUGESTII

În loc de afine puteți folosi alte fructe, precum căpșuni, zmeură, piersici, caise, prune, coacăze, etc.

Dacă fructele sunt mari le puteți tăia bucăți.

La fel de potrivite pentru această rețetă sunt stafidele sau bucățile de ciocolată.

REȚETE SIMILARE

Fursecuri din ovăz și scorțișoară (fără zahăr, făină sau ulei)
Fursecuri din iaurt și alune preparate la rece – fără zahăr, făină sau ulei
Fursecuri keto din albuș și nucă de cocos – fără zahăr și făină
Fursecuri din albușuri și fulgi de cocos – fără zahăr și făină

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

Un fursec cu iaurt și afine obținut după rețeta de mai sus conține:

• 1,8 g de carbohidrați neți
• 2 g de fibre
• 3,1 g de proteine
• 6,3 g de grăsimi
• 84 de calorii

Rețetă preluată din: Ketoserts, Keto blueberry lemon yogurt cookies: https://www.youtube.com/watch?v=J8BxE0ancEI&ab_channel=ketoserts

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.