Fursecuri din iaurt și alune preparate la rece – fără zahăr, făină sau ulei

Căutați o gustare rapidă și sănătoasă? Încercați aceste fursecuri din iaurt și alune.

Sunt atât de simplu de făcut, încât nu veți mai cumpăra niciodată biscuiți din magazine.

Fursecuri din iaurt si alune fara foc

Imagine cu titlu sugestiv – fursecuri din iaurt si alune fara foc

De fapt, nici nu trebuie să aprindeți aragazul pentru a le prepara.

Se fac „la rece”, din ingrediente 100% naturale.

Nu conțin zahăr rafinat, nici făină.

Sunt așadar o alegere potrivită pentru cei care au intoleranță la gluten, suferă de diabet sau țin cură de slăbire.

Fursecurile au o textură moale și totodată crocantă, datorită alunelor din interior.

Un fursec preparat după această rețetă are în jur de 70 de calorii.

FURSECURI DIN IAURT, FĂRĂ CUPTOR – REȚETĂ

Nr. de porții: 12

INGREDIENTE

• 2 căni de alune
• 1 cană de iaurt cremos
• 2 linguri de miere
• 50 g de cacao
• pentru decor: fulgi de cocos sau fulgi de ovăz măcinați

MOD DE PREPARARE

Puneți alunele în vasul unui mini-tocător sau a unui robot de bucătărie.

Măcinați-le câteva secunde, până se transformă într-o pulbere.

Transferați alunele măcinate într-un bol. Adăugați iaurtul și mierea și amestecați bine.

Incorporați apoi pudra de cacao.

Amestecați bine, până la omogenizare.

Compoziția rezultată va fi groasă și lipicioasă.

Luați câte o lingură de compoziție și modelați-o sub forma unor fursecuri rotunde grosuțe.

Puneți fulgii de cocos sau fulgii de ovăz măcinați pe o farfurie.

Dați fursecurile prin pudră, acoperindu-le bine.

Introduceți-le în frigider. Trebuie să stea la rece minim jumătate de oră înainte de a le servi.

Vă sugerăm să le mâncați cât mai repede.

Întrucât nu sunt gătite, rezistă puțin.

Păstrați-le într-o caserolă în frigider și consumați-le în 3 zile.

REȚETE SIMILARE

Fursecuri de post cu cireșe, fără zahăr și făină
Fursecuri din fulgi de ovăz, banană și măr – fără zahăr, gluten sau ulei
Fursecuri din albușuri și fulgi de cocos – fără zahăr și făină

NOTE ȘI SUGESTII

Iaurtul folosit la această rețetă de fursecuri trebuie să fie cremos, fără zer.

Cel mai potrivit este iaurtul grecesc.

Dacă aveți un iaurt cu zer, lăsați-l la scurs câteva minute înainte.

Alunele pot fi înlocuite cu nuci.

Sau puteți folosi un amestec de mai multe tipuri de fructe oleaginoase, precum alune de pădure, arahide, nuci românești, migdale, caju etc.

În compoziție se pot adăuga și alte ingrediente, precum esență de rom sau de vanilie, bucăți de ciocolată sau stafide.

Sursă articol: Într-o zi o rețetă, Prăjituri cu iaurt fără coacere: https://www.youtube.com/watch?v=tc1J_kwUppQ&ab_channel=UnjourUnerecette

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.