Pâine din făină de orez super-pufoasă – rețetă coreeană

O rețetă foarte căutată în rândul celiacilor și a celor cu intoleranță la gluten este pâinea din făină de orez.

Sunt numeroase rețete pe care le puteți încerca. Noi vă prezentăm o rețetă coreeană din care rezultă o pâine pufoasă, aerată, delicioasă. Coreeni sunt experți în gătitul cu orez.

Paine din faina de orez reteta coreeana

Imagine cu titlu sugestiv: Paine din faina de orez reteta coreeana: Kamran Aydinov

Pâinea se poate coace în tigaie, pe aragaz, sau în cuptor. Ingredientul care o face pufoasă este laptele. Se folosește de regulă lapte de cocos sau lapte de vacă. Dar puteți încerca și cu alt tip de lapte vegetal.

Citește și – Diabeticii pot să consume pâine, paste, orez și cartofi – cu condiția să fie răcite înainte!

Pâine din făină de orez – rețetă

Ingrediente

  • 200 g de făină de orez
  • 230 ml de lapte călduț
  • ½ lingură de drojdie uscată
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare

Încălziți laptele, apoi turnați-l într-un bol. Adăugați drojdia uscată și zahărul și amestecați bine.

Incorporați făina de orez și sarea. Amestecați cu o paletă. Adăugați apoi laptele treptat. Nu toată făina de orez este la fel. De aceea laptele trebuie incorporat puțin câte puțin.

Consistența compoziției trebuie să fie puțin mai groasă decât compoziția de chec. La final adăugați uleiul și omogenizați.

Compoziția este bună dacă atunci când îi dați drumul din paletă cade și formează urme, iar acestea dispar în 3 secunde.

Acoperiți vasul cu o folie de plastic sau cu capac dacă are. Lăsați aluatul să stea la fermentat într-un loc călduros (36-37 de grade) până își dublează volumul.

Durează circa 50 de minute, dar depinde de cât de cald este mediul în care locuiți.

Aluatul este pufos, cu multe bule deasupra. Amestecați bine în el pentru a înlătura gazele rezultate în urma fermentării.

Așa cum spuneam la începutul articolului, puteți coace această pâine din făină de orez în tigaie pe aragaz, sau în cuptor.

Coacerea în tigaie, pe aragaz

Pentru prima variantă, puneți o tigaie de fontă pe aragaz. Aceasta trebuie să fie de circa 20 cm.

Lăsați la foc potrivit câteva secunde, apoi stingeți focul. Puneți puțin ulei în tigaie și ungeți fundul cu o pensulă. Turnați aluatul și bateți pereții tigăii pentru ca acesta să se distribuie uniform.

Luați o bucată de staniol și dați-o o formă de capac. Așezați-l deasupra tigăii. Lăsați aluatul la fermentat încă 20-30 de minute. Aluatul trebuie să crească din nou de 2 ori în volum.

Dați drumul la aragaz și gătiți pâinea pentru 10-13 minute (cu folia din staniol pusă, fără capac).

După 2 minute, stingeți focul pentru 30 de secunde, apoi reaprindeți-l. Acest pas previne încingerea excesivă a tigării. Temperatura trebuie menținută constantă pentru a nu arde pâinea.

Când pâinea din făină de orez s-a întărit la suprafață, puneți o farfurie plată deasupra tigăii și răsturnați pâinea pe farfurie. dați-i drumul din nou în tigaie, pentru a o coace pe partea cealaltă timp de 5-6 minute. Puneți din nou staniolul.

Coacerea în cuptor

Dacă metoda de mai sus vi se pare prea complicată, introduceți tigaia cu aluat în cuptor la 170 de grade. În 20 de minute ar trebui să fie gata.

Această pâine din făină de orez are o structură foarte reușită. La exterior este rumenă și crocantă, iar la interior este moale și pufoasă ca un burete.

Se taie ca pe tartă. O puteți servi cu orice fel de mâncare. Spre deosebire de alte tipuri de pâine fără gluten, aceasta este deosebit de gustoasă, având un gust dulceag.

Pâinea din făină de orez făcută după această rețetă poate fi păstrată la congelator. Când o scoateți, lăsați-o să se dezghețe și reîncălziți-o la microunde sau pe aragaz.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare cu orez:

Lipii din orez, pufoase ca un burete – rețetă indiană
Pâine din orez crud la blender (fără gluten, fără frământare)
Chec dietetic, din orez crud, fără făină
Tartă cu somon și blat din orez (rețetă cu beneficii)

Sursă articol: No-oven rice bread, rice flour recipes: https://www.youtube.com/watch?v=cQzOmC3P534&ab_channel=%EB%A7%A4%EC%9D%BC%EB%A7%9B%EB%82%98deliciousday

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.