Chec dietetic, din orez crud, fără făină

Dacă sunteți la dietă sau urmați un regim în care consumul de făină este limitat, încercați acest chec dietetic din orez crud.

Este un desert dietetic, neașteptat de bun. În ciuda faptului că nu are nici făină, nici amidon, checul iese pufos și fraged.

Nici măcar nu trebuie să fierbeți orezul. Se lasă la umflat în apă fierbinte, după care se mărunțește în blender.

De altfel, întreaga compoziție a checului se face la blender, în câteva minute.

Așadar, pe lângă faptul că este dietetic, acest chec din orez mai are și avantajul că se prepară rapid și ușor.

Chec dietetic din orez – rețetă

Ingrediente

  • 500 g de orez crud
  • 200 g de lapte
  • 200 g de zahăr
  • 100 ml de ulei
  • 4 ouă
  • esență de vanilie
  • 2 pliculețe de praf de copt

Mod de preparare

Spălați orezul și lăsați-l apoi la înmuiat în apă fierbinte timp de 2 ore și jumătate.

După ce orezul s-a umflat, se strecoară de apă și se pune în vasul blenderului. Vă puteți ajuta de o sită.

Adăugați toate celelalte ingrediente în blender – laptele, ouăle sparte, uleiul, zahărul și esența de vanilie.

Dacă vreți să dați o aromă deosebită checului, folosiți zahăr brun/brut și scorțișoară, care fac o pereche bună cu orezul.

Mixați circa 5 minute, sau până când compoziția devine fină și omogenă. Adăugați apoi praful de copt și amestecați.

Orezul trebuie să zdrobească complet, nu trebuie să rămână deloc bucăți. Blenderul trebuie să fie suficient de puternic, însă înmuierea în apă fierbinte a orezului ajută la sfărâmarea lui.

Turnați compoziția obținută într-o formă/tavă rotundă, pe care ați uns-o în prealabil cu puțin unt și ați presărat-o cu zahăr tos.

Introduceți tava în cuptorul încins la 180 de grade. Lăsați checul la copt timp de o oră.

Se taie după ce s-a răcit.

Citește și – Budincă din brânză dulce și orez, fără făină

Sugestii

Dacă vreți ca checul dvs. să fie mai hrănitor, mai sățios și mai sănătos, folosiți orez integral.

Consumul de cereale integrale este asociat cu o creștere mai mică în greutate, un risc mai mic de sindrom metabolic și diabet de tip 2.

De asemenea, acestea contribuie la scăderea colesterolului, prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului mamar, datorită fibrelor pe care le conțin.

Potrivit „The World’s Healthiest Foods”, orezul brun este bogat în fibre, vitamina B3 și minerale, precum seleniu, mangan, fosfor, cupru și magneziu.

Citește și – Quinoa  – o alegere mai bună decât orezul (+ o rețetă simplă)

Surse articol:

1. În Bucătărie la Zidana Uzakovna – Rețete Ușoare, Chec cu orez crud: https://www.youtube.com/watch?v=HIxn29sF3sM
2. The World’s Healthiest Foods, Brown Rice: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=128

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.