Budincă din brânză dulce și orez, fără făină

Această budincă de brânză dulce și orez are cel puțin două calități. În primul rând, este un desert sănătos, deoarece îl preparați în casă.

În al doilea rând, este un desert dietetic, deoarece nu conține făină.

Budinca de branza si orez

Budinca de branza si orez: Kamran Aydinov – www.freepik.com

Orezul și brânza sunt o combinație reușită ca și consistență și gust. În plus, dau un desert hrănitor și sățios. Așadar, un alt avantaj ar putea fi faptul că ține de foame.

Puteți servi această budincă dimineața, la micul-dejun, dar și ca desert pe parcursul zilei. Este ideală pentru copii!

Citește și – Cheesecake din 3 ingrediente, fără zahăr – rețetă

Budincă din brânză dulce și orez, fără făină

După cum veți vedea, lista de ingrediente nu este extrem de lungă, ceea ce poate fi încurajator pentru începători.

Ingrediente

  • 800 g de brânză de vaci grasă și moale
  • 150 g de orez crud
  • 4 ouă
  • 150 g de zahăr
  • 1 linguriță de zahăr vanilat
  • ½ linguriță de sare
  • fructe proaspete tăiate bucăți mici sau uscate (mere, pere, banană, mango, căpșuni, stafide, merișoare, caise etc.)

Mod de preparare

Întrucât compoziția se prepară relativ repede, trebuie să pregătiți tava dinainte. Folosiți o tavă rotundă sau o formă detașabilă (inel culinar). Vasul poate să aibă un diametru de 22-24 cm.

Ungeți-o cu puțin ulei sau unt (inclusiv pereții), și așezați pe fund o foaie de copt. Presărați apoi peste foaie un strat subțire de griș.

O altă idee ar fi să coaceți budinca în vase de ceramică mai mici, pentru a obține mai multe porții.

Fierbeți orezul în apă, simplu. Nu trebuie să îi puneți sare au alte ingredient.

Pentru această budincă este indicat să fierbeți orezul al dente, adică să nu fie înmuiat complet. În acest scop, lăsați-l să fiarbă 10 minute din momentul în care începe să clocotească.

Cât se răcește orezul, ocupați-vă de cealaltă parte a rețetei.

Puneți brânza de vaci într-un bol mare. În cazul în care brânza este scursă și uscată, va trebui să îi adăugați 100 de grame de smântână pentru a o înmuia.

Puneți ouă și zahărul vanilat. Cu ajutorul blenderului vertical, pasați ingredientele până se fac pastă. Trebuie să rezulte o compoziție cremoasă și omogenă.

Dacă brânza este deja moale și fină, nu mai trebuie să folosiți blenderul.

În bolul cu brânză, adăugați orezul fiert răcit. Amestecați bine, pentru omogenizare. Puneți acum fructele alese și amestecați.

Într-un bol separat, bateți 3 ouă cu mixerul timp de 5 minute, sau până se deschis la culoare și cresc în volum.

Incorporați spuma de ouă în compoziția de mai sus, adăugând câte 1 lingură, treptat. Amestecați ușor cu o spatulă, cu mișcări largi, de jos în sus.

Turnați compoziția de budincă în tavă, distribuind-o uniform. Nivelați cu spatula deasupra și introduceți vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

În circa 50 de minute este gata. Lăsați-o să se rumenească frumos deasupra.

Scoateți tava din cuptor și așteptați 20 de minute. Apoi budinca poate fi scoasă pe o farfurie întinsă și lăsată să se răcească de tot.

Trebuie porționată doar după ce s-a răcit complet. Este mult mai gustoasă după ce stă câteva ore la frigider.

Dacă nu ați pus fructe în interiorul budincii, o puteți servi cu dulceață, gem sau sirop de fructe pe deasupra, pentru un gust mai dulce și mai răcoritor.

Citește și – Budincă de orez cu mere, la cuptor

Sursă articol: Rețete Ușoare, Budincă delicioasă cu brânză dulce de vaci și orez (fără făină și unt): https://retete-usoare.eu/budinca-delicioasa-cu-branza-dulce-de-vaci-si-orez-fara-faina-si-unt/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.