CHEESECAKE din 3 ingrediente, fără zahăr – rețetă
Cheesecake-urile sunt foarte ușoare, fine și delicioase. Istoria acestui desert cu brânză datează din Grecia Antică. Popularitatea lui a crescut în ultimii ani datorită faptului că se prepară fără făină și foarte simplu.
Cheesecake cu ciocolată – rețetă
Ingrediente
• 120 g de brânză fină, nesărată (cremă de brânză)
• 120 g de ciocolată albă
• 3 ouă
Preparare
– Spargeți ouăle și puneți albușurile și gălbenușurile în boluri separate.
– Dați albușurile la frigider până preparați crema.
– Aprindeți cuptorul (la 170 de grade C)
– Puneți ciocolata albă la topit pe baie de apă, amestecând continuu cu o lingură de lemn
– Când ciocolata s-a topit, adăugați brânza, amestecând cu grijă până la omogenizare
– Luați vasul de pe foc, incorporați gălbenușurile și amestecați
– Scoateți albușurile din frigider și mixați-le cu mixerul, până se transformă într-o spumă tare, țeapănă
– Adăugați câte o treime din spuma de albușuri în crema de ciocolată și brânză și amestecați, până se incorporează toată
– Tapetați un vas yena sau altă tavă termorezistentă cu hârtie de copt, unsă cu puțin ulei
– Turnați umplutura în tavă și nivelați (puteți decora cheesecake-ul pe deasupra cu felii de portocală, rondele de ananas, vișine, căpșuni, afine, zmeură sau alte fructe; sau puteți pune fructele în interior)
– Puneți apă fierbinte într-o tavă suficient de mare în care să încapă vasul cu umplutura
– Așezați vasul în tava cu apă și închideți ușa cuptorului
– Lăsați cheesecake-ul la cuptor un sfert de oră, apoi dați focul la 160 de grade și lăsați-l încă 15 minute
– Închideți focul și lăsați vasul în cuptor încă un sfert de oră
– După acest interval, scoateți cheesecake-ul din cuptor și lăsați-l să se răcorească
Îl puteți servi ca atare, sau cu diferite ingrediente pe deasupra: pudră de cacao, ciocolată rasă, zahăr pudră vanilat, nucă măcinată, fulgi de cocos, fulgi de migdale, fructe, siropuri, miere, dulceață, etc. Puteți realiza și o bază, pereți sau o crustă pentru acest cheesecake, din biscuiți (digestivi, graham etc) măcinați sau întregi, nuci, foi de plăcintă sau alt foietaj.
🙂 fara zahar ziceti? Dar ciocolata alba v-ati pus intrebarea cam cat zahar contine?
Ciocolata conține zahăr, nu este zahăr în sine.
Mda…..? Fara zahar dar cu CIOCOLATA !!!!!!
De ciocolata alba fara zahar ati auzit???
Liliana Madalina Stoica ,
Eu urmaresc cu drag aceasta pagina , insa o stire „bomba” de a evita zaharul inlicuindul cu zaharina sau alti indulcitori mi se pare de rasul gainii 😂
Liliana Madalina Stoica, nu stiu cum ar fi ciocolata alba fara zahar. E amaruie? Banuiesc ca nu… Deci are ori zahar ori un inlocuitor, care e chiar mai rau.
Bomba calorica…!
Se face f.simplu:crema de branza,branza de vaci,putina smantana de gatit sau de patiserie,un plic de gelatina.Se amesteca cu mixerul si se pune dupa gust ce doriti:miere,stevia sau fructoza.Blatul :se topeste jumatate pachet de unt peste care se pun biscuiti populari zdrobiti,putina scortisoara(daca va place) si pe un platou puneti biscuitii,apoi crema de branza si puteti orna cu fructe.Se face repede,fara coacere si este f. gustos.