O mâncare rapidă, care poate fi servită ca fel principal în posturi sau ca și garnitură, este orezul. Se prepară foarte ușor și din ingrediente puține. Vă prezint variantă de orez mai gustos, condimentată cu turmeric și usturoi. Pe lângă […]
Articole despre 'orez'
Budincă de orez cu scorțișoară la cuptor din 3 ingrediente – fără zahăr, ouă, lactoză sau ulei
Un desert excelent pentru adulți și copii deopotrivă este această budincă de orez cu scorțișoară. Se coace în cuptor, fără fierbere pe aragaz în prealabil. Veți îndrăgi această rețetă deoarece este foarte simplă. Are doar 3 ingrediente principale: orez, lapte […]
Orezul din Konjac – slab în calorii și carbohidrați, bun pentru slăbit și dieta fără gluten
Orezul din Konjac este un produs foarte apreciat în prezent. Ne bucurăm că a pătruns cu succes și pe piața din România. Este o alternativă foarte bună la orezul clasic pentru cei care au intoleranță la gluten, boala celiacă. Acest […]
Faimoasa cremă coreeană din orez care luminează pielea și estomparea zonele întunecate de pe coate, genunchi, axile
Această cremă coreeană din orez este formidabilă pentru ten și pielea corpului care a căpătat un aspect întuncat. Ajută la albirea petelor pigmentare, a zonelor întunecate de pe coate, genunchi sau de la nivelul axilelor. Este indicată și pentru estomparea […]
Orez integral cu roșii și ardei – mâncare de post hrănitoare și sățioasă
Orezul integral cu roșii și ardei este o mâncare hrănitoare și foarte sățioasă. Ideală pentru zilele de post sau pentru vegani. Poate fi servit la masa de prânz sau la cină. Vă recomand să îl încercați. Orezul integral – bun […]
Dieta cu orez a doctorului Kempner – pacienții au slăbit peste 50 kg și s-au tratat de boli
Primele informații despre dieta cu orez a lui Kempner le-am citit într-o carte a fitoterapeutului Ovidiu Bojor. Acesta recomanda dieta cu orez persoanelor cu obezitate și hipertensiune arterială. Pare contraintuitiv să crezi că vei slăbi dacă mănânci orez. Această mentalitate […]
Cum să faci maia fără gluten în 7 zile – un ghid simplu
Maiaua fără gluten se face la fel ca maiaua cu gluten, doar că diferă făina pe care o folosești. Cei care nu pot consuma pâine din grâu, secară sau orz – din motive medicale, sunt nevoiți să-și prepare pâinea în […]
Clătite din orez cu legume la tigaie – un fel de pizza indiană (Uttapam)
Aceste clătite din orez cu legume se numesc Uttapam în bucătăria indiană. Se presupune că au apărut prima dată în bucătăria tamilă (sudul Asiei). Acest preparat este emblematic pentru cultura statelor din sudul Indiei. Se găsește în cele mai multe […]
Maioneză de post din orez fiert, cu doar 1 lingură de ulei
Mi-a plăcut această rețetă de maioneză din orez fiert propusă de Monica Badea deoarece este ceva mai dietetică și nu foarte grasă. Comparativ cu alte tipuri de maioneză de post, aceasta are doar o lingură de ulei. Acesta mi se […]
Orezul trebuie fiert în 10 părți de apă și apoi scurs pentru a reduce conținutul de arseniu
Orezul este cereala care are cel mai mare grad de contaminare cu arseniu. Cum ar trebui să îl gătim pentru a elimina o bună parte din acest metal, vă spun în acest articol. Arseniul este un element natural, prezent în […]
Orezul, cereala cea mai contaminată cu arseniu – ce tip alegem, cum trebuie gătit, cât mâncăm și cum putem reduce conținutul de arseniu din orez
Orezul este unul din cele mai contaminate alimente cu arseniu. Acest metal se găsește în boabele de orez, dar și în preparatele pe bază de orez din comerț, precum rondele de orez sau lapte de orez. Ce este arseniul Arseniul […]
Pot să mănânc orez dacă am diabet? De care tip și în ce cantitate?
Diabeticii vor să afle răspunsuri la multe întrebări care țin de alimentație. Mulți nu primesc consilier privind regimul alimentar adecvat pentru boala lor, sau nu își permit să meagră la un nutriționist. Întrebările vizează de regulă consumul de alimente care […]
Orez cremos cu lămâie, unt și cașcaval
Acest orez cu lămâie, unt și cașcaval este o delicatesă! Chiar și cei mai mofturoși, care nu se dau în vânt după orez, vor găsi această mâncare cât se poate de gustoasă. Este un mod diferit de a găti orezul. […]
Pâine din făină de orez super-pufoasă – rețetă coreeană
O rețetă foarte căutată în rândul celiacilor și a celor cu intoleranță la gluten este pâinea din făină de orez. Sunt numeroase rețete pe care le puteți încerca. Noi vă prezentăm o rețetă coreeană din care rezultă o pâine pufoasă, […]
Un truc inedit prin care putem reduce caloriile din orezul fiert cu 50%!
√ Articol bazat pe studii științifice Orezul – la fel ca alte alimente bogate în amidon – este evitat în general de persoanele care au diabet sau țin cură de slăbire. În cantități mari, orezul alb afectează zahărul din sânge […]