Dacă vă place orezul fiert cu legume, cu siguranță veți fi încântați și de această rețetă de roșii umplute cu orez și pătrunjel. O puteți folosi ca aperitiv la o masă specială, sau ca un fel principal în perioada posturilor. […]

Dacă vă place orezul fiert cu legume, cu siguranță veți fi încântați și de această rețetă de roșii umplute cu orez și pătrunjel. O puteți folosi ca aperitiv la o masă specială, sau ca un fel principal în perioada posturilor. […]
Dacă suferi de boala celiacă, intoleranță sau alergie la gluten, cu siguranță ai deja făină de orez în casă. Acest tip de făină este deseori folosit de cei care nu pot digera bine glutenul. Din făina de orez se pot […]
O mâncare rapidă, care poate fi servită ca fel principal în posturi sau ca și garnitură, este orezul. Se prepară foarte ușor și din ingrediente puține. Vă prezint variantă de orez mai gustos, condimentată cu turmeric și usturoi. Pe lângă […]
Un desert excelent pentru adulți și copii deopotrivă este această budincă de orez cu scorțișoară. Se coace în cuptor, fără fierbere pe aragaz în prealabil. Veți îndrăgi această rețetă deoarece este foarte simplă. Are doar 3 ingrediente principale: orez, lapte […]
Orezul din Konjac este un produs foarte apreciat în prezent. Ne bucurăm că a pătruns cu succes și pe piața din România. Este o alternativă foarte bună la orezul clasic pentru cei care au intoleranță la gluten, boala celiacă. Acest […]
Această cremă coreeană din orez este formidabilă pentru ten și pielea corpului care a căpătat un aspect întuncat. Ajută la albirea petelor pigmentare, a zonelor întunecate de pe coate, genunchi sau de la nivelul axilelor. Este indicată și pentru estomparea […]
Orezul integral cu roșii și ardei este o mâncare hrănitoare și foarte sățioasă. Ideală pentru zilele de post sau pentru vegani. Poate fi servit la masa de prânz sau la cină. Vă recomand să îl încercați. Orezul integral – bun […]
Primele informații despre dieta cu orez a lui Kempner le-am citit într-o carte a fitoterapeutului Ovidiu Bojor. Acesta recomanda dieta cu orez persoanelor cu obezitate și hipertensiune arterială. Pare contraintuitiv să crezi că vei slăbi dacă mănânci orez. Această mentalitate […]
Maiaua fără gluten se face la fel ca maiaua cu gluten, doar că diferă făina pe care o folosești. Cei care nu pot consuma pâine din grâu, secară sau orz – din motive medicale, sunt nevoiți să-și prepare pâinea în […]
Aceste clătite din orez cu legume se numesc Uttapam în bucătăria indiană. Se presupune că au apărut prima dată în bucătăria tamilă (sudul Asiei). Acest preparat este emblematic pentru cultura statelor din sudul Indiei. Se găsește în cele mai multe […]
Mi-a plăcut această rețetă de maioneză din orez fiert propusă de Monica Badea deoarece este ceva mai dietetică și nu foarte grasă. Comparativ cu alte tipuri de maioneză de post, aceasta are doar o lingură de ulei. Acesta mi se […]
Orezul este cereala care are cel mai mare grad de contaminare cu arseniu. Cum ar trebui să îl gătim pentru a elimina o bună parte din acest metal, vă spun în acest articol. Arseniul este un element natural, prezent în […]
Orezul este unul din cele mai contaminate alimente cu arseniu. Acest metal se găsește în boabele de orez, dar și în preparatele pe bază de orez din comerț, precum rondele de orez sau lapte de orez. Ce este arseniul Arseniul […]
Diabeticii vor să afle răspunsuri la multe întrebări care țin de alimentație. Mulți nu primesc consilier privind regimul alimentar adecvat pentru boala lor, sau nu își permit să meagră la un nutriționist. Întrebările vizează de regulă consumul de alimente care […]
Acest orez cu lămâie, unt și cașcaval este o delicatesă! Chiar și cei mai mofturoși, care nu se dau în vânt după orez, vor găsi această mâncare cât se poate de gustoasă. Este un mod diferit de a găti orezul. […]