„Cârnați” vegani din semințe și legume – rețetă de post

Acești cârnați vegani din semințe și legume sunt o alegere pentru cei care țin post sau au un regim vegetarian.

Chiar dacă au forma și culoarea cârnaților adevărați, gustul și textura diferă.

Carnati vegani din seminte si legume – reteta de post

Imagine sugestiva: Carnati vegani din seminte si legume – reteta de post: Crystal

Scopul lor nu este să înlocuiască neapărat carnea, ci să ofere o alternativă hrănitoare și satisfăcătoare celor care au exclus carnea din dietă.

Rețeta este simplă și economică. Compoziția acestor cârnați vegani este cât se poate de simplă, bazată pe ingrediente naturale. Nu conține gluten, nici alte ingrediente sofisticate sau procesate. Totul este cât se poate de natural.

Din aceste rațiuni îi considerăm o masă sănătoasă pentru orice persoană.

Ceea ce dă gust acestor cârnați vegani sunt mirodeniile. De aceea vă sfătuim să nu le excludeți. Dacă cele din lista de ingrediente nu vă plac, înlocuiți-le, după preferință.

Cârnați vegani din semințe – rețetă

Nr. de porții: 10 cârnați

Ingrediente

  • 1 cană de miez de semințe de floarea-soarelui crude
  • 1 ceapă mică
  • ½ sfeclă roșie mică
  • ½ ardei gras
  • ½ cană de făină de orez sau fulgi de ovăz măcinați
  • 5 linguri de amidon de porumb
  • 2 lingurițe de oregano uscat
  • 2 lingurițe de boia afumată
  • 1 linguriță de pudră de chili sau boia de ardei iute
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1 linguriță de sare
  • ½ linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Autoarea rețetei a măsurat ingredientele cu o cană de 250 ml. Faceți și voi la fel dacă vreți să respectați întru totul rețeta.

Începeți prin a pune miezul de floarea-soarelui la înmuiat. Turnați-le într-un bol și adăugați peste ele apă, cât să le acopere cu 1-2 degete. Lăsați-le la hidratat 6 ore, sau peste noapte.

După ce semințele s-au înmuiat, scurgeți apa și clătiți-le bine cu apă rece. Puneți-le într-un mini-tocător sau robot de bucătărie.

Tăiați ceapa și ardeiul bucăți potrivite. Puneți puțin ulei într-o cratiță. Căliți aceste două legume sub capac. Decojiți și tăiați sfecla bucăți mici. Aceasta se pune la fiert într-un vas separat.

Când ceapa și ardeiul s-au înmuiat, adăugați peste ele toate condimentele din lista de ingrediente, sau doar cele care vă plac. Amestecați bine.

După ce legumele s-au răcorit, se toarnă peste semințele de floarea-soarelui din robot. Se adaugă de asemenea sfecla fiartă și scursă de apă. Tot acum se pune sarea. Puneți capacul și procesați ingredientele până obțineți o pastă goasă și fină. Este foarte important ca semințele să fie bine înmuiate.

Transferați pasta într-un bol. Adăugați amidonul și făina de orez. Amestecați bine și lăsați compoziția în repaos pentru 30 de minute, pentru ca făina să absoarnă lichidele din compoziție și aceasta să se lege mai bine.

Între timp, pregătiți folia în care veți coace cârnații în cuptor. Tăiați 10 bucăți dreptunghiulare de staniol, suficient de mare cât să împachetați cârnații.

Luați câte 2 linguri de pastă și întindeți-o într-un strat lung și gros, pe lungimea staniolului, în centru. Trebuie să arate ca un cârnaț. Rulați staniolul, pentru a obține un rulou lung și subțire. Strângeți capetele și răsuciți-le pentru a închide rulourile.

Urmați această procedură până terminați toată compoziția. Așezați cârnații înveliți în staniol într-o tavă. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Introduceți tava în cuptor pentru 20 de minute.

Scoateți tava și lăsați ruolurile să se răcească. Atunci când le dezveliți veți găsi niște cârnați fermi, rumeniți, foarte aspectuoși. Cârnații vegani sunt bine legați, „carnea” lor nu se desface. Vă veți convinge când îi veți tăia.

Îi puteți servi alături de o garnitură de piure sau cartofi copți, orez sau tocănițe de legume. Merg foarte bine cu salate de verdețuri. Sau îi puteți folosi la prepararea de „hot-dog”.

Note și sugestii

Făina de orez poate fi înlocuită cu făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați fin) sau cu făină de năut.

Dacă nu vă place ceapa, o puteți înlocui cu praz sau usturoi. Se pot adăuga de asemenea și alte legume în compoziție, după gust.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete vegane sănătoase:

Parizer vegetal din fasole roșie
Unt vegan din 2 ingrediente – cea mai bună alternativă la margarină sau la unt, dacă aveți intoleranță la lactoză
Brânză vegană cremoasă și fină, din 2 ingrediente – rețetă revoluționară
BURGER de post, din fasole și legume
„Carne vegetariană” din linte (seitan fără gluten) – o rețetă fabuloasă!

Sursă articol: Recetas de Gri, Cârnați vegani din semințe de floarea-soarelui fără gluten: https://www.youtube.com/watch?v=C1A-YQqg3XI&ab_channel=RecetasdeGri

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.