Parizer vegetal din fasole roșie

Sunt persoane care apelează uneori la produsele de post din magazine.

Din păcate, acestea nu au ingrediente tocmai dezirabile pentru sănătatea noastră.

Parizer vegetal din fasole rosie

Imagine cu titlu sugestiv: Parizer vegetal din fasole rosie: Stephanie

MÂNCAREA DE POST TREBUIE SĂ FIE NATURALĂ

Sunt pline de aditivi, potențatori de gust, coloranți și conservanți artificiali care perturbă echilibrul organismului.

Mâncarea de post trebuie să fie sănătoasă și cât mai naturală, adică bazată pe legume, cereale, verdețuri. Aceasta este de fapt principala ei caracteristică.

Atunci când postești, scopul este să elimini alimentele greoaie, dăunătoare.

Mâncarea de post trebuie să ne curețe și să ne hrănească și nicidecum să ne încarce cu toxine.

Dacă v-a convins această pledoarie, haideți să trecem la fapte.

Sunt numeroase rețete de post pe care le puteți face în casă. Chiar și pateuri de post, „lactate” vegetale sau „mezeluri” de post.

Citește și – Pate de post, din linte verde și miez de nucă

Am găsit o rețetă inedită, pe care vă propunem să o încercați. Este vorba despre un parizer vegetal din fasole roșie.

Fasolea, lintea și năutul constituie baza preparatelor de post, deoarece au proteină și o textură versatilă.

Din ele putem face chiftele, burgheri, pateuri, paste tartinabile și altele asemenea.

Compoziția pentru parizerul vegetal prezentat mai jos se face din fasole roșie și nucă. Se încheagă cu gelatină vegetală, numită „agar-agar”.

Aceasta se găsește la magazinele naturiste sub formă de pudră sau fulgi.

Este obținută din alge marine roșii și este deosebit de nutritivă și sănătoasă. Merită să o cumpărați și să o folosiți în preparatele de post, nu doar sărate, ci și dulci (budinci, jeleuri, creme etc).

PARIZER VEGETAL DIN FAOSLE ROȘIE – REȚETĂ

Ingrediente

1 conservă de fasole roșie gata fiartă

100 g de ciuperci

50 g de nucă măcinată

1 ceapă medie

2-3 căței de usturoi

1 lingură de agar-agar

150 ml de apă

30 ml de ulei

sare și mirodenii, după gust

Mod de preparare

Fasolea se scurge de lichid. Se pune într-o sită și se clătește sub jetă de apă rece.

Se scurge bine și se pune în vasul robotului cu lama S.

Se adaugă miezul de nucă, ciupercile fierte, ceapa tăiată bucăți, usturoiul, uleiul, sarea și condimentele.

Se mixează până când rezultă o compoziție fină, omogenă.

Începeți cu gelatina vegetală. Aceasta se pune într-un ibric mic. Se adaugă apa și se pune pe foc. Se amestecă în continuu cu telul, până începe să fiarbă, ca să nu se facă cocoloașe.

Din momentul în care începe să clocotească, se lasă să fiarbă 3 minute, amestecând constant.

Se toarnă în compoziția de mai sus și se pulsează de câteva ori, pentru incorporare.

Compoziția pentru parizerul vegetal se poate face și cu blenderul manual. Astfel veți obține o pastă mult mai fină.

Pentru a-i da aspect de parizer, trebuie să folosiți o sticlă de plastic rotundă.

Sticlele de 1-2 litri sunt cele mai apropiate ca dimensiune de salamurile sau parizerurile din comerț.

Tăiați sticla în partea de sus. Introduceți compoziția în sticlă, presând-o bine, să există goluri de aer.

Dați sticla la frigider și lăsați-o să stea cel puțin o oră.

Citește și – „Parizer” vegetal din nuci caju

Gelatina agar are o putere de gelifiere mult mai mare gelatina animală.

Se încheagă chiar și la temperatura camerei, fără să trebuiască să o dați la rece.

Când compoziția s-a închegat și a devenit fermă, tăiați sticla și scoateți parizerul.

Se taie felii și se servește pe pâine sau după preferință.

Este bun cu legume, cu salate, cu tofu sau alte garnituri.

NOTE ȘI SUGESTII

Dacă vă plac mezelurile condimentate, puteți adăuga piper, boia verdețuri în compoziția parizerului de mai sus.

În mijlocul compoziției puteți pune bucăți de ciuperci, măsline ardei kapia sau alte ingrediente, pentru un aspect mai interesant. 

Parizerul din fasole roșie are mai degrabă o tentă maronie. Dacă vreți să îi dați o nuanță roșie, ca să semene cu cel din carne, puteți adăuga în compoziție puțin suc de sfeclă.

Acesta îl va colora mai mult.

Citește și – Cum să faci unt vegan din lapte de soia – margarină sănătoasă pentru rețetele de post

Sursă articol: Monica Badea, Parizer de fasole roșie, Slăbim împreună mâncând ordonat: https://slabimimpreunamancandordonat.ro/topic/3820-parizer-de-fasole-ro%C8%99ie/#comment-4629

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.