Pâine dietetică fără făină – din carne de pui (keto)

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu dieta keto, această pâine va fi o noutate.

Autorii acestei rețete o numesc „pâine carnivoră” deoarece este făcută din carne. Conține de asemenea ouă.

Paine dietetica fara faina - din carne de pui (keto)

Imagine sugestiva: Paine dietetica fara faina – din carne de pui (keto): Joanna Alderson

Pâinea în dieta keto

Nu seamănă deloc cu pâinea tradițională, nici la textură, nici la gust. Aspectul este de pâine, însă compoziția este cu totul surprinzătoare.

Gustul și culoarea ei pot să difere în funcție de tipul de carne pe care îl folosiți.

Dacă faceți pâinea din carne de pui, va avea o culoare mai albă și o aromă mai ușoară. Dacă folosiți carne de vită, va fi mai închisă la culoare.

De ce este folosită această pâine în dieta keto? Pentru că are un conținut minim de carbohidrați și un conținut mare de grăsimi. Pe aceste principii se bazează dieta ketogenică.

Pâinea din carne este deosebit de hrănitoare și ține de saț, deoarece are multe proteine. Neavând gluten, este potrivită și pentru cei care sunt intoleranți la proteina din grâu.

Autorul rețetei recomandă această pâine și persoanelor care au probleme cu dantura, datorită texturii sale moale.

Pâine din carne – rețetă

Nr. de porții: 1 pâine de 10-12 felii

Ingrediente

• 200 g de carne fiartă (piept de pui, vită)
• 5 ouă
• 3 linguri de ulei de măsline
• 1 linguriță de praf de copt (sau bicarbonat stins cu oțet)
• sare și alte condimente, după gust

Mod de preparare

Modul de preparare al rețetelor este acum ușurat considerabil de aparatura electrocasnică.

Tot ce trebuie să faceți este să puneți ingredientele în vasul robotului cu lama S și să mixați.

Compoziția trebuie să devină cât mai fină. Chiar dacă este lichidă, pâinea se va lega, datorită ouălor.

Turnați compoziția într-o tavă de pâine pe care ați uns-o cu ulei sau unt și ați pus în ea hârtie de copt.

Dați tava în cuptor la 170 de grade Celsius. Se coace în jur de 45-55 de minute.

Se lasă să se răcorească puțin, apoi se scoate din tavă.

Tăiați-o doar după ce s-a răcit de tot.

Dacă vreți să aibă un gust și o textură mai crocantă, rumeniți feliile de pâine într-o tigaie sau în prăjitorul de pâine.

Se ung cu diverse paste, creme sărate, cremă de brânză, zacuscă, sosuri etc.

O puteți servi și la masă, cu un fel de mâncare principal – supe, ciorbe, salate.

Țineți cont de faptul că are deja carne și de faptul că îi lipsesc fibrele. Acestea trebuie luate din legume, fructe și verdețuri.

Această pâine rezistă 3 zile la frigider. Nu se păstrează la temperatura camerei, deoarece se alterează repede.

Dacă vreți să o păstrați mai mult timp, țineți-o în congelator.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete keto ca sursă de inspirație:

Pâinea „nor”, fără făină
Rețetă de pâine cu cel mai mic conținut de carbohidrați (fără făină de grâu!)
Pâine la cană, în 60 de secunde – fără făină (keto)
Pâine pentru slăbit, cu 1 g de carbohidrați (fără făină)

Informații nutriționale

Această pâine (525 g) are următoarele cantități de macronutrienți:

• 1142,3 calorii
• 3 g de carbohidrați
• 88,9 g de grăsimi
• 90,8 g de proteine

Sursă articol: Nati, Pâine carnivoră, Rețete LCHF: https://retetelchf.ro/paine-carnivora/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.