Pătrățele de ciocolată pentru diabetici

Aceste pătrățele de ciocolată pot fi incluse și în dieta diabeticilor, dar și a celor care urmează regimul keto.

Rețeta este foarte simplă. Conține ciocolată neagră, unt și unt de arahide. Combinația dintre gustul de ciocolată și untul de arahide este întotdeauna câștigătoare și preferată de mulți.

Patratele de ciocolata pentru diabetici

Imagine cu titlu sugestiv: Patratele de ciocolata pentru diabetici: Wirestock

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pe bază de ciocolată potrivite pentru diabetici pe care vă recomand să le încercați:

Eclere cu ciocolată – fără zahăr și făină (keto, diabet)
Batoane de ciocolată fără zahăr (keto, diabet)
Tartă de ciocolată keto (fără făină sau zahăr)
Biscuiți crocanți cu ciocolată și nucă, fără zahăr și făină (keto)
Cheesecake cu ciocolată fără zahăr și făină (bun și pentru diabetici)

Patratele de ciocolata pentru diabetici

Batoane de ciocolată pentru diabetici - rețetă

Course Dessert, Snack
Servings 12

Ingredients
  

  • 100 g de ciocolată neagră cu minim 80% cacao
  • 60 g de unt
  • 60 g de unt de arahide
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • de stevia sau alt îndulcitor, după gust
  • 1 praf de sare
  • 45 g de alune, nuci sau migdale (pentru decor)

Instructions
 

  • Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un bol împreună cu untul tăiat și el cuburi. Trebuie să topiți ciocolata cu grijă. Puteți face asta la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, în reprize scurte de timp.
  • Când ciocolata s-a topit complet și s-a a devenit lichidă, dați bolul deoparte.
  • Adăugați untul de arahide, îndulcitorul, esența de vanilie, sarea și scorțișoara. Amestecați totul foarte bine. Gustați compoziția să vedeți dacă este suficient de dulce (ciocolatele cu un procent mare de cacao sunt destul de amare).
  • Turnați compoziția într-o tavă/formă mică (de maxim. 10 x 15 cm.), tapetată cu hârtie de copt (inclusiv pe pereți). Nivelați și presărați deasupra nucile mărunțite.
  • Dați tava în frigider pentru câteva ore, pentru ca ciocolata să se întărească. De preferat este să o lăsați peste noapte înainte de a o servi, va fi mult mai gustoasă și fermă.
  • Trageți de marginile hârtiei de copt și scoateți calupul de ciocolată din tavă. Tăiați-l cuburi mici, nu mai mari de 2,5 x 2,5 cm.
  • Păstrați cuburile de ciocolată în frigider, într-o caserolă cu capac. Pot fi ținute și în congelator.

Notes

Aceste pătrățele de ciocolată pot fi făcute cu unt de nuci sau tahini în loc de unt de arahide.
Peste ciocolată se pot presăra de asemenea fulgi de cocos, semințe de susan sau unt de arahide topit și picurat. 
Pentru a obține porții individuale de ciocolată, turnați compoziția într-o formă din silicon cu orificii pătrate sau de altă formă (floricele, steluțe etc.). Puteți folosi chiar și o tavă de cuburi de gheață pentru congelator. Fiind din silicon, ciocolata va ieși ușor din formă.
Sursă rețetă: Anne Aodabia, Franziska Spritzler, Low carb chocolate and peanut squares: https://www.dietdoctor.com/recipes/low-carb-chocolate-peanut-squares

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.