Rețetă de pâine cu cel mai mic conținut de carbohidrați (fără făină de grâu!)

Cine nu și-ar dori să mănânce o pâine care are numai 5 g de carbohidrați per suta de grame?

Ei bine, o astfel de pâine există și o puteți face chiar voi, în casă. 

Reteta de paine cu cel mai mic continut de carbohidrati fara faina de grau!

Imagine cu titlu sugestiv: Jim Champion

Rețeta este publicată pe canalul „Weltverbogen” și merită încercată cu prima ocazie.

Nu conține făină de cereale, nici drojdie. Este hrănitoare și sățioasă.

Pâine cu cel mai mic conținut de carbohidrați – rețetă

Ingrediente maia:

  • 15 g de tărâțe de psyllium
  • 20 g de semințe de chia
  • 1 linguriță de oțet de mere
  • 1 linguriță de sare
  • 400 ml de apă caldă

Ingrediente aluat:

  • 150 g de făină de migdale
  • 100 g de făină de in
  • 50 g de făină de cocos
  • 50 g de semințe de in măcinate
  • 1 linguriță de gumă guar
  • 1 linguriță de praf de copt sau bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Această pâine nu conține drojdie, dar are totuși un ferment, mult mai sănătos.

Este vorba despre tărâțele de psyllium.

Iată cum se face: puneți tărâțele într-un bol încăpător.

Adăugați semințele de chia și sarea. Amestecați cu un tel.

Turnați apa caldă și oțetul.

Omogenizați și lăsați acest amestec să se umfle.

Tărâțele de psyllium și semințele de chia vor absorbi lichidul și îl vor transforma într-o masă gelatinoasă.

Într-un bol separat, amestecați toate celelalte tipuri de făină.

În realitate, acestea sunt înlocuitoare de făină. Nu au nimic în comun cu făina de cereale.

Nu conțin gluten, nu au mulți carbohidrați sau calorii.

Puneți făina de migdale, de in și de cocos. Adăugați praful de copt, guma guar și semințele de in ușor zdrobite.

Amestecați cu telul până la omogenizare.

După ce semințele de in și psyllium s-au înmuiat,

Turnați peste semințele de in și psyllium umflate restul de apă, treptat. Turnați câte puțin și amestecați cu telul.

Incorporați apoi amestecul de făină. frământați totul cu mâna acoperită de o mănușă chirurgicală.

Aluatul rezultat trebuie să fie bine legat și tare.

Transferați-l pe o foaie de copt și dați-i o formă rotundă, bombată.

Veți vedea că face crăpături la suprafața, ceea ce este și dezirabil.

Opțional, puteți presăra pe pâine semințe de in maro și aurii. Presați-le cu palma să intre ușor în aluat.

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Până atunci, mutați pâinea cu tot cu hârtie de copt în tavă și acoperiți-o cu un prosop.

Când cuptorul s-a încins, introduceți tava. În cuptor trebuie să fie căldură și sus și jos.

Această pâine trebuie să se stea în cuptor 70 de minute.

Va căpăta o culoare aurie frumoasă.

Rețete similare

Pâine fenomenală fără făină de grâu

Pâine la cană, în 60 de secunde – fără făină (keto)

Pâine fără gluten, din ovăz și semințe

Pâinea care nu îngrașă – nutriționistul Anca Alungulesei

Lăsați-o să se răcească de tot înainte de a o tăia.

Folosiți un cuțit bine ascuțit, cu zimți.

Pâinea se taie foarte bine. Nu se sfărâmă deloc.

Arată fix ca o pâine obișnuită, din făină de grâu. Iar gustul este la fel de bun.

Autoarea spune că această rețetă este foarte apropiată de pâinea adevărată.

Diferențele sunt foarte mici.

Întrucât are foarte puțini carbohidrați, o puteți servi cu tot felul de ingrediente calorice sau grase, inclusiv cu unt sau creme de brânză.

Rețetă preluată din: Weltverborgen, Das beste low carb brot: https://www.youtube.com/watch?v=HiQ8A3U8BAE&ab_channel=Weltverborgen

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.