Pâine fenomenală fără făină de grâu

Germanii au niște rețete inedite de pâine.

Pe canalul „Weltverborgen” există o paletă diversă de rețete inspiraționale.

Paine fenomenala

Imagine cu titlu sugestiv: Ann Marie Michaels

Autoarea face pâine fără gluten, fără făină de cereale, sărace în carbohidrați sau doar din semințe.

Sunt idei interesante, pe care merită să le încercați.

Mai ales dacă aveți intoleranță la gluten, boala celiacă sau boli autoimune în care această proteină din grâu este dăunătoare din cauză că provoacă inflamații.

Pâine fără făină de grâu?

Pâinea prezentată mai jos nu are făină deloc. Nu conține nici drojdie, nici zahăr, nici soia sau lactoză. Este un preparat total anti-alergic.

O pot prepara și cei care țin dieta ketogenică, în care aportul de carbohidrați este redus.

Este posibil să facem pâine fără făină? Da, fără făină de cereale.

Autoarea rețetei folosește făină din nuci și semințe, care nu au gluten.

Pâinea furnizează cantități bune de fibre și proteine.

În plus, semințele oferă grăsimi bune, sub formă de acizi grași esențiali Omega-3.

Pâine fără făină de grâu – rețetă

Ingrediente

  • 20 g de tărâțe de psyllium
  • 100 g de făină integrală de hrișcă
  • 100 g de făină integrală de orez
  • 100 g de făină de semințe de in (sau de linte)
  • 1 ½ lingurițe de sare
  • 1 linguriță de praf de copt sau bicarbonat de sodiu
  • 460 ml de apă
  • 1 lingură de oțet de mere

Mod de preparare

Primul pas este hidratarea tărâțelor de psyllium.

Puneți-le în bolul în care veți prepara aluatul. Turnați apa și oțetul.

Amestecați cu telul și lăsați tărâțele la înmuiat circa jumătate de oră.

Scopul este să se umfle și să se închege ca o gelatină.

Tărâțele de psyllium au proprietatea de a absorbi complet lichidele în care sunt puse și de a forma o masă gelatinoasă.

Dați bolul deoparte.

Într-un vas separat, puneți toate tipurile de făină.

Amestecați cu telul până la omogenizarea.

Când tărâțele de psyllium s-au închegat, amestecați în bol. Adăugați peste ele amestecul de făină.

Frământați cu mâna. Dacă aluatul este prea uscat, mai puneți 20-30 ml de apă.

Dacă aveți un mixer pentru frământat aluatul, folosiți-l. Sau un mixer normal.

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius.

Presărați puțină făină de hrișcă pe masă.

Frământați puțin aluatul și dați-i o formă rotundă, ușor ovală (ca un creier).

Așezați aluatul într-o tavă dreptunghiulară plată (tava cuptorului), în care ați pus hârtie de copt.

Presărați pâine cu puțină făină de hrișcă și tipăriți-o cu palma, pentru a intra ușor în cocă.

Introduceți tava în cuptor și lăsați-o 70 de minute, pe raftul dintre cel din mijloc și fundul aragazului.

Este foarte bine crescută și pufoasă la interior. Arată incredibil pentru o pâine fără făină de cereale, gluten sau drojdie.

Nu o tăiați decât după ce s-a răcit complet. Altfel se va lăsa.

Rețete similare

Pâinea „minune”, care se coace în borcan și rezistă până la 1 an!

Pâine la cană, în 60 de secunde – fără făină (keto)

Pâine fără gluten, din ovăz și semințe

Pâinea care nu îngrașă – nutriționistul Anca Alungulesei

Note și sugestii

Făina de semințe de in poate fi înlocuită cu făină de linte. Este mult mai gustoasă și dă pâinii o aromă deosebită.

În caz contrar, va trebui să folosiți unele condimente pentru ca pâinea să aibă un gust mai bun.

Sursă articol: Weltverborgen, This bread is baked without flour, yeast and sugar: https://www.youtube.com/watch?v=2NfgG2CMfwc&ab_channel=Weltverborgen

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.