Pastă de roșii și ardei cu miez de nucă – rețetă turcească

Această pastă de roșii și ardei cu miez de nucă este o rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu, ușor de făcut în casă. Seamănă cu zacusca noastră. 

Se numește „Muhammara”. Este plină de culoare și savoare. Are un gust dulce, savuros, ușor afumat. O explozie de arome și condimente.

Pasta de rosii si ardei cu miez de nuca – reteta turceasca

Pasta de rosii si ardei cu miez de nuca: Kamran Aydinov

Aveți nevoie de 3 ingrediente principale pentru a o prepara: pastă de roșii, pastă de ardei dulci și pastă de ardei iute.

Pasta de roșii și pasta de ardei iute sunt mai ușor de găsit în magazine. Pasta de ardei dulci trebuie făcută în casă, din ardei copți.  

Dacă aveți toate ingredientele în casă, veți finaliza această rețetă în câteva minute, deoarece trebuie doar să amestecați totul într-un bol.

Pasta este foarte gustoasă, consistentă și sățioasă. O puteți consuma ca aperitiv.

Pastă de roșii și ardei – rețetă

Ingrediente

• 3 linguri de pastă de tomate și ardei
• 3 linguri de pastă de ardei iute
• 120 g de miez de nucă
• 1 linguriță de ulei de măsline
• 1 cățel de usturoi
• 3-4 fire de pătrunjel verde
• 1 linguriță de chimion
• 1 linguriță de piper negru
• 1 linguriță de mentă uscată și măcinată
• 1 lingură de sare (dacă mai este nevoie)
• ¼ linguriță de turmeric

Mod de preparare

Puneți pasta de roșii și pasta de ardei într-un bol. Tocați miezul de nucă grosier, cu cuțitul. Tocați mărunt pătrunjelul și usturoiul. Adăugați aceste ingrediente peste pasta din bol.

Puneți uleiul și condimentele. Amestecați bine cu o lingură, până la omogenizare. 

În cazul în care nu tolerați condimentele, mai puteți reduce din ele. De asemenea, puteți ajusta cantitatea de pastă de ardei iute. Folosiți mai multă pastă de ardei dulci.

Muhammara reteta

Muhammara: Kamran Aydinov

Dacă pasta de roșii/ardei este sărată, este posibil să nu mai trebuiască să adăugați sare în plus.

Gustați să vedeți dacă mai trebuie ceva.

Serviți Muhammara pe felii de pâine, pe lipie, pe crackers sau pe bucăți de legume crude.  

O puteți întinde pe sandvișuri, pe carne făcută la grătar sau pește.

Păstrați preparatul obținut într-o caserolă, în frigider.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare ca și consistență, gust sau ingrediente:

Pastă de ardei și nuci – o rețetă binevenită în post
Fasole bătută cu ardei copți – rețetă de post
Salata de rosii cu nuci
„Caviar” de vinete – aperitiv turcesc de impact

Surse articol:

1. Nuray Uğuz, Evde Çemen yapmayı denediniz mi daha önce?Bizbize_yemek_duzen: https://www.instagram.com/p/CimzNFRAtCl/
2. Suzy Karadsheh, Muhammara recipe (roasted red pepper dip), The Mediteranean Dish: https://www.themediterraneandish.com/muhammara-recipe-roasted-red-pepper-dip/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.