Biscuiți uscați fără gluten (de post)

Acești biscuiți uscați fără gluten pot fi descriși în câteva cuvinte: ușor de făcut, rapizi, economici și sănătoși.

Nu conțin făină de grâu, de aceea sunt recomandați persoanelor cu intoleranță la gluten.

Biscuiți uscați fără gluten (de post)

Imagine sugestiva: Biscuiți uscați fără gluten (de post): soks kata

Sunt de post, ideali pentru regimul vegan/vegetarian. Nu au ulei în compoziție, de aceea îi pot consuma și cei care țin cură de slăbire.

Sunt adecvați chiar și pentru dieta diabeticilor sau a copiilor.

Biscuiți uscați fără gluten – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de făină de orez
• ½ cană de semințe de floarea-soarelui măcinate
• 1 ½ căni de apă
• 2 linguri de condimente uscate
• ½ linguriță de sare
• 1 praf de turmeric
• semințe de susan alb și negru pentru decor

Mod de preparare

Cana de măsurat ingredientele trebuie să aibă 250 de mililitri.

Puneți făina de orez într-un bol. Adăugați semințele de floarea-soarelui măcinate în prealabil. Puneți sarea și turmericul. Amestecați cu o furculiță.

Incorporați apoi apa, treptat. Nu o puneți pe toată odată, deoarece făina poate trage mai multă sau mai puțină apă.

Amestecați bine compoziția, care trebuie să aibă consistența unei smântâni groase. Puneți acum condimentele. Puneți utiliza pulbere de usturoi sau ceapă, rozmarin, busuic, pătrunjel, boia etc.

Turnați jumătate din compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Autoarea rețetei a folosit o tavă rotundă de 35 cm.

Întindeți compoziția cu dosul lingurii într-un strat subțire și uniform. Presărați deasupra semințe de susan alb și negre. Sau puteți folosi alt tip de semințe dorite.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius pentru 5 minute.

Introduceți tava și lăsați foaia să se coacă timp de 15-20 de minute. Stați cu ochii pe ea pentru a nu se arde. Depinde de cuptorul fiecăruia.

Este gata când s-a rumenit deasupra. Foaia este uscată și se poate rupa cu mâna în bucăți.

Biscuiții se pot consuma în termen de 3-5 zile. Îi puteți servi cu diverse sosuri, salate sau paste tartinabile.

Fiindcă sunt foarte gustoși, îi puteți ronțăi ca atare, între mese. Pot înlocui cu succes crackerșii din comerț sau alte gustări bogate în grăsimi saturate, sare și aditivi.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți uscați (crackers):

Biscuiți din susan și banane – fără zahăr și făină
Crackers din făină de speltă și semințe
Biscuiți pentru diabetici din semințe de in – doar 3 ingrediente!
Pâinițe din semințe și mălai (fără gluten)
Crackers cu semințe (biscuiți crocanți), fără făină – înlocuitor pentru pâine

Note și sugestii

Semințele de floarea-soarelui din compoziție pot fi înlocuite cu semințe de dovleac măcinate.

Dacă nu aveți făină de orez, sau vreți o făină fără gluten dar ceva mai săracă în carbohidrați și calorii, puteți opta pentru făina de hrișcă sau năut.

Sursă articol: Recetas de Gri, Crackers fără gluten: https://www.youtube.com/watch?v=EuTx2WJXnQ0&t=347s&ab_channel=RecetasdeGri

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.