Prăjitură cu ricotta și lămâie – desert fără zahăr pentru dietă

Dacă vă plac prăjiturile cu aromă de lămâie, încercați rețeta de mai jos.

Este o prăjitură dulce-acrișoară cu ricotta. Are puține calorii și un gust intens de lămâie.

Prajitura cu ricotta si lamaie – desert fara zahar pentru dieta

Imagine sugestiva: Prajitura cu ricotta si lamaie: stu_spivack

Nu conține zahăr, nici făină de grâu. O pot servi cei care sunt la dietă sau au diabet.

Prăjitură cu ricotta fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 250 g de cremă de brânză de vaci sau ricotta / 250 g ricotta cheese
• 3 ouă / 3 eggs 
• 1 lămâie / 1 lemon
• 100 g de făină de orez / 100 g rice flour
• 100 g de făină de porumb fină / 100 g fine corn flour
• 1 linguriță de praf de copt / 1 teaspoon baking powder
• 3-4 lingurițe de stevia sau alt îndulcitor / sweetener to taste

Mod de preparare

Puneți brânza de vaci într-un bol. Curățați lămâia de coajă și tăiați-o cubulețe. Mixați-le în robotul de bucătărie până se fac pastă. Adăugați pasta peste brânză și omogenizați.

Spargeți ouăle într-un bol. Bateți-le cu mixerul până se fac spumă. Incorporați-o treptat în crema de brânză. Adăugați cele două tipuri de făină, praful de copt și îndulcitorul.

Amestecați cu un tel, până la omogenizare. Trebuie să obțineți o cremă vârtoasă. Gustați și vedeți dacă este suficient de dulce. În caz contrar, mai adăugați îndulcitor.

Luați o formă rotundă și tapetați-o cu hârtie de copt. Ungeți-o cu ulei sau unt. Autoarea rețetei a folosit un inel culinar cu dimensiunea de 18 cm.

Transferați compoziția în tavă și nivelați-o la suprafață cu o lingură. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Prăjitura se lasă la copt circa 40-45 de minute. Este gata când s-a rumenti pe margini s-a uscat deasupra.

Lăsați-o să se răcească de tot, apoi o puteți tăia. Este densă dar fragedă înăuntru.

Are un gust bogat de lămâie. Este hrănitoare și sățioasă, datorită proteinelor și grăsimilor.

100 de grame din această prăjitură au în jur de 200 de kilocalorii.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri pentru slăbit sau pentru diabet:

Cheesecake cu dovleac fără zahăr – bun și pentru diabetici
Cheesecake cu fructe pentru diabetici – fără zahăr și gluten
Cheesecake cu ciocolată fără zahăr și făină (bun și pentru diabetici)
Cheesecake la cuptor fără zahăr – doar 2 ingrediente (keto/diabet)

Lemon ricotta sugar-free cheesecake – recipe in english

Peel the lemon and cut it in small pieces. Blend them in a food processor. Mix the ricotta and the lemon paste.

Beat the eggs with a mixer until you get a nice foam. Fold it in the ricotta.  Add the sweetener, the flour and the baking powder. Stir well to combine.

Pour the batter in a 7 inch pan lined with parchment paper. Bake it in a preheated oven at 180 C for 40-45 minutes.

Sursă articol: Gătit Acasă: https://www.youtube.com/watch?v=Sn49GHyZZjw&ab_channel=KochenzuHause

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.