Cheesecake la cuptor fără zahăr – doar 2 ingrediente (keto/diabet)
Ești în căutarea unei prăjituri de casă simplă, economică și totodată sănătoasă?
Îți recomandăm un cheesecake la cuptor din ricotta.
Cuprins
Cheesecake simplu, fără zahăr
Se prepară doar din două ingrediente principale: ricotta și ouă. Nu conține gluten, deoarece nu are deloc făină.
Este un cheesecake simplu, care se face foarte repede în casă. Îl recomandăm în dieta keto, în dieta celor cu diabet, celor supraponderali, cu intoleranță la gluten sau boala celiacă.
Dacă aveți diabet, îndulciți tortul cu eritritol sau stevia. Acești îndulcitori nu au calorii și nu cresc glicemia.
Ricotta este potrivită ca și cremă de brânză pentru cheesecake, mai ales dacă vă interesează o versiune dietetică. Acest tip de brânză are un număr mai mic de calorii decât brânza de vaci obișnuită.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi multe alte rețete de cheesecake pe care le puteți încerca:
Cheesecake din brânză și iaurt, fără zahăr și făină (keto)
Cheesecake fără zahăr – desert sănătos, fără aluat
Cheesecake cu iaurt, fără zahăr – doar 4 ingrediente
Prăjituri pentru diabetici: cheesecake de ciocolată fără coacere
Cheesecake la cuptor – rețetă
Ingrediente
• 500 g de ricotta / 500 g ricotta cheese
• 2 ouă / 2 eggs
• 2 linguri de eritritol, stevia sau alt îndulcitor / 2 tablespoons erythritol, stevia or another sweetener
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Puneți ricotta într-un bol. Adăugați ouăle și îndulcitorul.
Amestecați bine, cu un tel. Trebuie să obțineți o compoziție lichidă.
Tapetați o formă detașabilă sau un inel culinar de 14 cm x 5 cm cu hârtie de copt. Dacă folosiți o tavă mai înaltă, prăjitura va ieși joasă.
Turnați compoziția în tavă și dați-o la cuptor pentru 45-60 de minute. Se va rumeni puțin deasupra.
Acest cheesecake capătă un strat ondulat deasupra după ce se răcește.
Este fraged, moale și suculent. Are un gust potrivit de dulce.
Întrucât conține brânză și ouă, cheesecake-ul este sățios. Poate fi servit atât ca desert, dar și ca mic-dejun sau un prânz ușor.
Keto cheesecake – recipe in english
Break the eggs in a bowl. Add the ricotta cheese and the sweetener.
Stir well to combine, until the cheese dissolves. The batter should be pourable.
Line a 5 inch x 2 inch round pan with parchment paper. Pour the batter in the pan and bake it in the preheated oven at 180 C (356 F) for about an hour.
Check the cheesecake after 45 minutes. It should be golden on top. Let it cool down before you slice it.
Sursă articol: Diana Zhu, Keto cheesecale con solo 2 ingredients: https://www.youtube.com/watch?v=mQaK-jbsAMQ&ab_channel=DianaZhu